Microsoft Band – ny smartklokke


Trond Eilertsen
Publisert 30. oktober 2014, kl. 16:30

Det har florert rykter om at Microsoft var på trappene med sin egen smartklokke. og nå er Microsoft klar med sin egen smartklokke som skal ta opp kampen og Apple Watch.
Microsoft Band blir kompatibelt med både iPhone og Androide og har et vell av smarte funksjoner. Se klokken her.
microsoft-band-2Nå viser det seg at ryktene om klokkenyheten holder vann. Microsoft meddeler nemlig at selskapet er klart med den såkalte Microsoft Band som skal ta opp kampen med andre smartklokke-wearables.Microsoft Band kommer til å koste 200 dollar – ca. 1200 kroner.Det armbåndslignende smartklokken er utstyrt med en liten 320X106 TFT-skjerm samt en rekke innebygde funksjoner som pulsmåler, GPS, hud-termometer, UV-sensor og flere andre godsaker.

Ifølge Microsoft skal klokken overføre dataene til en såkalt «Intelligence Engine» ,som er en versjon av Microsofts digitale assistent, Cortana.

microsoft-band-22Selskapet opplyser at Intelligence Engine for eksempel vil kunne vurdere hvor lang tid bæreren har bruk for å restituere innen neste treningøkt, akkurat som den etter en periode med innsamling av data vil kunne vurdere om bæreren kan løpe raskere, hvis han for eksempel spiser frokost eller lar være.

Treningsplan
Ifølge Microsoft vil Microsoft Band etter bare en ukes innsamling av data om din forbrenning og treningsmengde kunne utarbeide en spesifisert treningsplan. Og klokken vil løpende justere planen i takt med at det samles inn ytterligere data om deg.

Microsoft Band er åpen for løsninger fra tredjepartsutviklerer. Det finnes allerede løsninger fra en rekke forskjellige firmaer som for eksempel MyFitnessPal, RunKeeper og Starbucks.

microsoft-bandIfølge Microsoft trenger man ikke en Windows Phone for å kunne bruke Microsoft Band, den vil fungere med både iPhone, Androide og Windows Phone. Den er ikke vanntett.

Batterilievetiden blir minst 48 timer. Det vil ta halvannen time å lade opp klokken fullt igjen.

Armbåndet har også forbindelse til kalender og lignende. Det kan ikke brukes til å foreta telefonoppringinger, men vil lyse hver gang du får en mail, sms eller en post på Facebook, Twitter og lignende.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB