Aktivitetsmåler fra Pivotal, Life Tracker 1, erstatter alt annet?


Trond Eilertsen
Publisert 2. november 2014, kl. 10:35

Pivotal Living forsøker med Life Tracker 1 å revolusjonere standarden for aktivitetsmålere

Bærbare enheter blir mer og mer vanlige i dagens marked. Smartklokker kan vise informasjon fra smarttelefonen din, og enda mer populært er enheter som kan følge dine daglige gjøremål og aktiviteter. Disse enhetene er riktig nok ikke billige.

Pivotal Living, basert i Seattle, forsøker med sin Life Tracker 1 å revolusjonere denne industrien. De tilbyr aktivitetsmåleren gratis mot et årlig og overkommelig abonnement. Da får du tilgang til Pivotal Living’s mobilapp som blir gratis tilgjengelig med Android og iOS.

Tech033Den første tanken som dukker opp er at når Life Tracker 1 selges så billig, går det ut over kvaliteten, men vi kan forsikre om at dette ikke stemmer. Life Tracker 1 er både stilig og solid – med en kvalitet totalt sett som kan måle seg med de mest populære konkurrentene på markedet. Dette smale håndleddsbåndet ligner slik sett på de fleste andre som er tilgjengelige i dagens marked. Ved hjelp av et 3-moduls akselerometer kan den kartlegge antall skritt, distansen du har gått, hvor mange kalorier du har forbrent og hvor lenge du har vært aktiv, i tillegg til søvn. Du kan sjekke tider og skrolle gjennom alle dataene på Life Tracker’s OLED-skjerm ved å presse en liten knapp som sitter på toppen av enheten.

Pivotal har også inkludert en favoritt; en stille alarm som vibrerer for å vekke deg om morgenen. Batteriet skal i følge produsenten vare i fem til sju dager. Det tar deg en time å lade Life Tracker fullt opp. En ulempe er at båndet bare er vannavstøtende, men ikke vannbestandig. Om du skulle få vann på det, gjør det ingen skade, men å oppholde seg med det for lenge i vann er ikke å anbefale, noe som betyr at du ikke kan ha det på deg når du svømmer eller står i dusjen.
Mobilappen er fargerik og virker brukervennlig. Du får detaljert informasjon om det du ønsker å vite. I tillegg har du muligheten for å sette dine egne mål og kartlegge din daglige hydrering og vekt.

Appen er samtidig en sosial plattform. Du kan danne din egen gruppe og slå deg sammen med venner og likesinnede. Du kan velge om du ønsker å dele data med dem, eller bare sende en melding.
Hva hender dersom du etter ditt første år med Life Tracker 1 ikke lenger er interessert i å bruke det? Må du levere det tilbake? Svaret er nei. Du kan legge det i en skuff, eller fortsette å ha det på deg uten å betale abonnementet. Noen av funksjonene vil da slutte å virke, blant annet den stille vekkingen, og du vil heller ikke kunne få frem data på appen, men du kan fortsatt se antall skritt og andre data direkte på båndet.

Dersom du er fornøyd etter 12 måneder, kan du fornye abonnementet for 12 nye måneder og fortsette å bruke mobilappen. Pivotal vil da enten inkludere et nytt bånd i det nye abonnementet, eller du kan fortsette å bruke det du har videre. Det er ingen skjulte avgifter, og Pivotal har heller ingen planer om å øke prisen. Og når produsenten lanserer en ny Tracker, vil du kunne oppdatere din egen Life Tracker 1 når årsabonnementet ditt nærmer seg utløpsdatoen.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB