Samsung på vei med sin egen betalingsløsning med LoopPay?


Trond Eilertsen
Publisert 19. desember 2014, kl. 10:28

Mobilgiganten Samsung vil ha en bit av betalingskaka og derfor er selskapet i gang med en konkurrent til Apple Pay. Betalingsservicen kommer angivelig allerede neste år.

Løsningen fra Samsung kommer antageligvis allerede neste år, i 2015.

Betalingsløsningen fra det amerikanske selskapet LoopPay, skal gjøre det mulig for eiere av en Samsung-mobil å betale ved å holde telefonen over terminalen – på samme måte som den kontaktløse betalingsmodellen fra Apple, Apple Pay.

Prototype er klar
Det er ikke klart om Samsung faktisk har inngått en avtale med LoopPal eller om det enda bare er snakk om forhandlinger om løsningen. Men kilder forteller at det allerede er bygget en fungerende prototype på en betalingsløsning fra Samsung.

LoopPay støtter NFC-basert betaling. Men samtidig har LoopPay en hjemmestrikket løsning som ved hjelp av magnetisk induksjon kan etterligne at du benytter et bankkort med magnetstripe.

Telefoner som bruker løsningen, kan dermed også brukes som betalingsmiddel via terminaler som ikke støtter NFC – i hvertfall i USA.

Verken Samsung eller LoopPay har ønsket å kommentere påstandene om at de nye mobilene med LoopPays løsning allerede kan se dagens lys i første halvdel av 2015.
Samsung-looppay
Både i USA, England og Norge
Selv om mobile betalinger går litt tregt i USA har det begynt å komme krusninger på overflaten.

Det skriver avisen The New York Times.

90 prosent av de amerikanske kortleverandørene støtter løsningen fra Apple, og matvarekjeden Whole Foods forteller at det er foretatt 150.000 trådløse betalinger i kjedens 400 butikker siden oktober.

I England er trådløs betaling for eksempel mulig i det offentlige transportsystemet i London. Det er 38.000.000 NFC-kort i England.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB