Grand Theft Auto 5 i førsteperson – PC, PS4 og Xbox One


Trond Eilertsen
Publisert 3. januar 2015, kl. 23:21

Om du ser deg selv som en trofast tilhenger av Grand Theft Auto og har fulgt spillets utvikling gjennom de siste årene kommer du til å elske dette. Når Grand Theft Auto 5 lanseres for nye maskiner i vinter vil du få muligheten til å oppleve actioneventyrene i syndige Los Santos fra et førstepersonsperspektiv. Se det med dine egne øyne, om du vil.

Helt siden juni har ryktene gått om hva utviklerne i Rockstar hadde i gjære. De annonserte nemlig at en versjon av Grand Theft Auto 5 for PC og nyere konsoller var på trappene, noe som resulterte i intrikate spekulasjoner fra både bedrevitere i industrien og fra den store fanskaren. Alle ble holdt på pinebenken når Rockstar utsatte lanseringen og mistankene vokste seg enda større, det var ikke snakk om noen simpel oppgradering. Nå vet vi hva de har jobbet med de siste månedene.
Spesielt tilpasset PC og nye konsoller som PS4 og Xbox One tilbyr den nye versjonen av Grand Theft Auto 5 muligheten til å oppleve spillet i førstepersonsperspektiv. Spillet har blitt oppgradert slik at alle bevegelser og inntrykk blir sett fra din egen synsvinkel, du kan se din egen kropp og sjekke telefonen du har i lommen. Kjøretøyene og våpnene har selvfølgelig også blitt forandret, slik at du ser dem i riktig perspektiv.

Tech020Med tanke på alle opplevelsene som har blitt inkorporert i spillet i løpet av de siste versjonene er det nok mange som vil bli fristet til å teste disse gjennom førstepersonsperspektiv. Bankran, fallskjermhopp, ville biljakter – det blir ikke mer reellt enn dette. Spillet er dessuten oppgradert generelt også. Dynamikken er forbedret gjennom tillagte effekter i bevegelser og lyssetting, alt for å skape et mer realistisk bilde. Du vil få se nye omgivelser, dyreliv, våpen og kjøretøy, samt flere nye aktiviteter. Det virker også som om det er mer trafikk og flere fotgjengere i gatene.

En annen genistrek bak denne versjonen er at du enkelt kan konfigurere mange av funksjonene slik du ønsker dem. Du kan blant annet skru av og på hjelp til sikte, eller velge halvautomatisk. Mulighetene er mange og vi kan love deg at et gateslagsmål aldri har vært mer moro eller mer autentisk.

Tech019Mange av detaljene i spillet har også blitt fornyet, som for eksempel interiøret i bilene, alt etter hvilken modell du har kapret til deg og nå jager gjennom byen i. En annen morsom feature er at når du hopper på en motorsykkel, vil du også få synet ditt begrenset, som om du faktisk hadde på deg en hjelm. Lydene er også tilpasset slik at opplevelsen blir så reell som mulig.

Rockstar er ikke de første til å lansere et slikt spill. I spill som Skyrim og Fallout 3 har vi allerede forsøkt å se de digitale verdenene gjennom våre egne øyne. Det vi er mer interesserte i å se er hva de direkte konkurrentene som også har lansert spill for de nye konsollene vil foreta seg, som for eksempel Tomb Rider og Sleeping Dogs.

Det er ingen tvil om at de som spiller på PC vil motta denne oppgraderingen med åpne armer. Det store spørsmålet er hvor mange brukere som vil oppgradere til nyere konsoller for å ikke gå glipp av denne spennende utviklingen av Grand Theft Auto.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB