Hvilke apper for iPhone er best denne uka?


Trond Eilertsen
Publisert 26. februar 2015, kl. 08:55

Tech048Vi nevner noen av de beste: Stampy Cat, Wire, Bean Dreams, Game of Thrones, The Meaning of Liff, Rufus Wainwright, Etherlords med flere.

Tiden er inne for vår oppsummering av ukas beste spill og apper for iPhone og iPad på Apple’s App Store.

Som alltid må de oppgitte prisene kun oppfattes som veiledende, og dersom en fri applikasjon blir tilbudt ekstra funksjoner som det må betales for, kategoriseres disse med (Free + IAP: in-app-purchases). La oss håpe å få se en egen seksjon i Google’s Play store med oversikt over hver app som vise hele spekteret av IAP.

Mer interessert i hva som er nytt på Android-fronten? Vi vil dekke dette i en egen oppsummering med de seneste oppdateringene.

Denne uken får du også en bonus i form av en ekstra app. Grunnen til dette er en ny app fra Guardian. Det ville ikke være rettferdig over eksterne utviklere å miste sin mulighet

APPER

Stampy Cat (Gratis)

Om du ikke skulle være forelder til en Minecraft-besatt unge, vil kanskje Stampy være noe nytt for deg. Han er den oransje katten som er alter ego til YouTuber’en Josepth Garrett som lager Let’s Play videoer for barn som bruker Minecraft (og noen få andre spill). Dette er hans offisielle app, og ungene elsker den.

iPhone / iPad

Wire (Gratis)

Wire er den siste snakkisen av kommunikasjonsapper for Android. Den kombinerer tekstmeldinger med talemeldinger, og et snedig grensesnitt. Wire støttes av Skype medstifter Janus Friis, og den er virkelig bra.

iPhone / iPad

The Meaning of Liff (15 kroner)

Dette er et viktig kjøp for fans av Douglas Adams: Det er den offisielle appen til “den legendariske ordboken over ting som det skulle finnes ord for”, og inneholder alle innføringene fra de tre bøkene i Meaning of Liff-seriene, med mulighet for å bidra med dine egne idder.
iPhone

Rufus Wainwright (Gratis + IAP)

Tech047Det er naturlig at denne appen er mest interessant for fans av singer / songwriter Rufus, men den er også interessant i et større perspektiv: Det er det nyeste forsøket på en abonnementsbasert app for en individuell artist. Dersom du betaler 20 kroner i måneden, får du tilgang til eksklusiv live-strømming, videoklipp og spor som ikke er lansert ennå, sammen med en rekke vanlige nyhetsoppdateringer.

iPhone

Learner Mocaic (Free)

Dette er appen for foreldre: En app utviklet av Kidaptive som hjelper deg med å forstå hvordan førskolebarn lærer, sammen med anbefaliner på hvordan du hjelper dem. Det er også koplet opp mot den samme produsentens app: Leo’s Pad Enrichment Program, som blander historier og minispill.

iPhone

7 Minute Superhero Workout (25 kroner)

Utvikleren Six to Start stod bak den innovative aktivitetsappen Zombies, Run! Nå er det en ny versjon med superhelter i et lignende spill. Et gøyalt spill når du trener hjemme.

Addr (Gratis)

Ser du etter et alternativ for Kindle kan Addr tilføye noe interessant: En godt utviklet iPad app som vekt på deling med venner, og en god tilpassing til Dropbox og epost. Får du med deg venner på dette, blir det opplagt enda mer interessant.

iPad

Runtastic Butt Trainer (Gratis + IAP)

Dette er den siste appen fra fitness-utvikleren. Den fokuserer på øvelser for baken og leggene og bruker video-manualer for å vise deg hva, når og hvordan du skal tøye ut og strekke.
iPhone / iPad

Happy for Life (Gratis)

Denne appen kommer fra Guardian, og er markedsført som ”en enkel måte å bli lykkeligere på hver dag”. Ideen er å foreslå daglige øvelser som vil gjøre deg gladere, med funksjoner som analyserer om de faktisk bidrar til det, og (om du ønsker det) kan dele med dine venner.

iPhone

SPILL

Bean Dreams (15 kroner)

Dersom noen skulle fortelle deg at plattform-spill ikke kan spilles ordentlig på en berøringsskjerm, så be dem om å kjøpe Bean Dreams. Ved at grensesnittet tilrettelegges slik at du bare kan tappe på skjermen, kan du fokusere på timingen og utforskingen av de åtte vakkert utformede verdenene.
iPhone / iPad

Game of Thrones (20 kroner + IAP)

Om du noen gang har spilt Telltale Games’ Walking Dead, vet du hvorfor så mange mennesker er begeistret over at produsenten tilfører sine episodiske eventyrferdigheter til Game of Thrones. Og enda bedre: Du spiller innenfor universet av TV-showet, men uten at det er ren kopiering av plottet.

iPhone / iPad

Etherlords (Gratis + IAP)

Dette er helt klart det første spillet jeg har sett som ved å nære ”hele verdener” til monstrene dine er måten å oppgradere dem. Men dette er en innovativ vri på den kollektive / evolusjonære / kjempende genren, med korte, intense kamper og masse med strategisk dybde
iPhone / iPad

Oddworld: Stranger’s Wrath (30 kroner)

Et anerkjent gammelt franchise-spill er tilbake på iOS her: En oppgradert versjon for mer moderne utstyr av skytespillet som opprinnelig ble lansert i 2005. Det er en fin kombinasjon av vill vest temaer og monster action.
iPhone / iPad

Peggle Blast (Gratis + IAP)

Dette spillet vil garantert bli diskutert. Det vil være fair å si at Peggle var et anerkjent og vidt utbredt spill, og at det nå blir gratis vil uvegerlig få noen til å rette seg opp i stolen. Det er det samme gamle actionspillet, noe som er flott, men fordi det krever mer mekanikk, betyr det at du blir tvunget til å kjøpe oppgraderinger.

iPhone / iPad

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB