Uncharted 4 – Street Fighter 5


Trond Eilertsen
Publisert 8. desember 2015, kl. 16:52

Spektakulært arrangement da Uncharted 4, Street Fighter 5 ble vist på PlayStation

Sony feiret sitt 20 årsjubileum for Sony PlayStation med et storslagent arrangement i Las Vegas, der det ble annonsert flere nyheter og eksklusive demoer ble vist frem for et entusiastisk publikum

Det var vel nokså opplagt hvor Sony ville legge jubileet: Las Vegas. Selvsagt. Og det var et ekstravagant show deltakerne fikk være med på. En rekke nye attraksjoner og nyvinninger ble vist frem i tillegg til en serie med nye spilltrailere.

Hovedattraksjonen var et nytt opptak av Uncharted 4: A Thief’s End: Lokasjonen er en dampende jungel, og demoen viste et mer åpent landskap enn de smale gangveiene som ble brukt i Uncharted 3, i tillegg brølende og ville fiender og masse klatring. Det ser ut som om seriens helt, Nathan Drake, vil få et nytt verktøy i form av en gripekrok i tillegg til et nærkampsystem som er atskillig mer brutalt – det er tydelig at han spiller rollen som ”Den siste av oss”. Med referanse tl Naughty Dog’s triumf av en apokalyptisk thriller, oppdaget vi i tillegg at Troy Baker, som ga stemme til Joel, her er med på laget for å spille Nathan’s eldre bror.

En annen stor nyhet var den offisielle avsløringen av at Street Fighter V vil tilby PS4 et eksklusivt konsoll som tillater spill på tvers av ulike plattformer. PS4-eiere får dermed muligheten for å spille mot PC-eiere og vice versa.

Nyheten om dette er blitt lekket før, men sammen med den nye annonseringen om at Ultra Street Fighter IV også vil bli integrert, ble det en tilfredsstillende kveld for dem som elsker evergreen fighting seriene til Capcom.
David Jaffe, designeren bak God of War, viste frem sitt nye prosjekt, Drawn to Death, et skisselignende skytespill som foregår i en ung manns notebook.

”Det er et voldelig og bisart landskap fullt av merkelige, fantastiske, lidenskapelige og spennende fantasier som svømmer rundt i hodet på den unge tenåringskunstneren som har hovedrollen”, skrev Jaffe på bloggen sin. Når en selv vet hva tenåringer er opptatt av, undres vi på hvor dette ender.

Det var flere spennende indie lanseringer. Open-world horror spillet The Forest tilbys PS4 etter en overveldende suksess i sin debut for PC i mai takket være slippet av Steam Early Access. Det er et overlevelseseventyr der helten krasjlander på en øy som ubeleilig nok er befolket av kannibal-mutanter.

Fra FunBits kommer det fire-spillers co-op hacn-n-slasher Fat Princess Adventures for PS2, og det fantastiske rollespillet Bastion som snart kommer både for PS4 og Vita. Retro RPG treat Shovel Night kommer også over fra et år med suksess på Nintendo-maskiner. Det siste prosjektet fra en av beboerne i Vancouvers Indie House (som er en reell bygning, ikke et studio, og som også har produsert Towerfall og Night in the Woods) er Skytorn, et post-apokalyptisk ”metroidvania” eventyr som er produsert både for PS4 og PC.

Etter suksessen med fremvisningen på Radius Festival og andre arrangementer denne sommeren, er nå det briljante Gang Beasts snart klar for lansering både for PS4 og PC. Etter vår mening er vel dette kanskje det morsomste kampspillet som noensinne er laget. Og vi har spilt Funky Head Boxers.

Spennende er også Wattam som er det nye spillet til Keita Takahashi, skaperen av Katamari Damacy, og Funomena, et San Fransisco basert studio som har Journey produceren Robin Hunicke som medstifter.

Den nystartede publisheren Devolver som har fått mer og mer selvtillit (Hotline Miami, Hatfoful Boyfriend), var også i Las Vegas, for å vise frem sitt nye verk, Enter the Gungeon fra Dodge Roll. Det er et frenetisk dungeon skytespill som synes å kombinere Gauntlet og Nuclear Throne. Det lanseres neste år både for PS4, PC og Mac.

Det var et tettpakket program som tilfredsstilte både med nye titler i tillegg til populære oppdateringer av fansens favorittspill. Det var nok et ørlite håp om at , ja, The Last Guardian skulle dukke opp. Men også denne gangen var Team Ico’s nye mytologiske oppfølger til Shadow of the Colossus fraværende.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB