Ny galakse, fantastisk lyd og One Ring som ikke fungerer


Trond Eilertsen
Publisert 8. januar 2016, kl. 16:41

Gadgets kan være en drøm, og det kan være et mareritt. Vi tar deg gjennom jungelen av de nyeste forhåndsvarslede gadgetene og foretar en hypotetisk test før de i det hele tatt er kommet ut i hyllene.
Først tar vi for oss Samsungs siste smarttelefon i mellomsjiktet, en ring som virker gjennom å foreta ulike gester og bevegelser, shiny hodetelefoner og ellers masse flere nyheter.
Uansett tilbyr vi vårt første inntrykk gjennom hva vi selv mener om de ulike nyhetene som er blitt annonsert. De er ikke reviews. Når vi gir gadgetene en vurdering, er det kun en midlertidig og foreløpig vurdering inntil vi har fått anledning til å sjekke dem ut selv direkte. Har vi lyst til å kjøpe dem når de først er i hyllene?

En ny interplanetarisk telefon

I sitt mellomsjikt har Samsung utviklet Galaxy A7. Den er tynnere, raskere og sterkere enn resten av bunten, men det er allikevel ikke alt.
Du kan blant annet stemmeaktivere en selfie-funksjon. Det kan være en hyggelig nyhet for dem som er opptatt av å ta selfies i stedet for å gjøre som vanlige folk; å be om noen andre kan være så snille å ta et bilde av dem…
Det er antakelig for mye å spørre de to største aktørene på smarttelefon-markedet, Samsung og Apple, om de i stedet kunne sørge for en radikal innovasjon som ville snu markedet på hodet, som et evig batteriliv, eller en skjerm nummer to med elektronisk blekk.
A7 ser ut som et fotgjengerfelt som er oppdatert for å kunne gi oss en enda bedre fremkomstvei, men vi blir egentlig bare inspirert til å gå vår vei og se etter noe som virkelig vil kunne imponere oss.
Vår vurdering: 3 av totalt 5.

Veiv hendene i lufta

Fujitsu har lagt ut detaljene om en av de mest merkelige gadgetene vi etter all sannsynlighet kommer til å se i år. Det er en smartring som tillater brukeren å styre bevegelser, og en sensor som lar deg transkribere brev du skriver i lufta over til synlig tekst; en fordel om du ikke skulle være i stand til å skrive den samme teksten på tastaturet på mobilen, eller diktere teksten inn ved hjelp av en app, på grunn av at hånden din sliter med å lykkes med denne svære utfordringen.
Vi innrømmer at vi blir matte. Om Fujitsu virkelig skulle lage noe tilsvarende som faktisk kunne være nyttig, kunne det jo være å lage en ring som kunne dekode.
Vår vurdering: 0 av totalt 5.

Fjernstyr hjemmet ditt

En av våre store utfordringer ved å ha et hjem som har full oppkopling er misforholdet mellom ulike plattformer og manglende mulighet for å kontrollere alle funksjonene fra en sentral hub. Men Neeo kan synes å ha løst dette. De har i det minste gjort et forsøk.
Fjernkontrollen som styrer en rekke funksjoner er ikke bare mester for å kontrollere hjemmeunderholdningen, men kan også styre en rekke andre funksjonaliteter som er spredt utover i hjemmet. Det er virkelig en fin liten sak. I tillegg setter vi pris på at fjernkontrollen har individuelle brukerprofiler som blant annet tillater foreldrekontroller.
Vi liker konseptet med å kunne sitte i ro og mak i sofaen og bruke én enkelt fjernkontroll for å kunne styre TV-en, termostaten, lys, det elektriske tepper, brødristeren, vaskemaskinen og alt det andre vi ønsker å ha knyttet opp mot en felles fjernkontroll. Dersom dette virker, da er det en kommende vinner.
Vår vurdering: 4 av 5 totalt.

Fantastisk lyd. En nytelse

Bang & Olufsen har i lang tid gitt markedet flere flotte gadgets, og BeoSound Moment og BeoPlay H8 er ikke noe unntak. Musikk-kontrollen som ser ut som et nettbrett med sine trådløse hodetelefoner er rett og slett eksellente.
Særlig Moment skiller seg ut, blant annet takket være den touch-sensitive overflaten i tre.
Dette er en gadget som virkelig gjør oss opprømte, ikke minst fordi den gir oss tilgang til flere streaming-tjenester, sin evne til å ”lese” hva jeg liker og fargehjulet som spiller musikk ut fra hvilket humør jeg er i. Aldeles utrolig.
Akkurat for øyeblikket ligger hodetelefonene noe lenger ned på listen over hva vi skulle ønske å ha her og nå, men de ser allikevel fantastiske ut uansett. Vi føler oss sikre på at lyden er tilsvarende utseendet, og vi kunne absolutt tenke oss et sett hodetelefoner som er i stand til å redusere støyen mest mulig når vi er avhengig av å måtte pendle.
Vi takker og bukker. Vår ønskeliste til julenissen er herved allerede skrevet, noen måneder før neste julaften.
Vår vurdering: 5 av totalt 5.

Med ladet håndveske

For vår del er ikke Leoht Tech Handbag det vi kommer til å skaffe oss med det første, men uansett ser vesken ut til å være en nyttig følgesvenn på en shoppingrunde. Mange vil ganske sikkert finne denne gadgeten tiltrekkende.
Vesken er utstyrt med et innebygd batteri for å kunne lade ulikt elektronisk utstyr. På innsiden er det også lys slik at det skal være enkelt for brukeren å finne det de ser etter når de trenger det.
Vesken er naturlig nok forholdsvis tung i og med den ekstra innmaten, og den hemmelige lommen i bunnen av vesken, kan vi ikke forstå har så stor praktisk nytte.
Men, å kunne samle alt på denne måten, det vil si å kunne lade hva vi nå enn måtte trenge å lade mens vi shopper rundt, er absolutt nyttig, det ganske sikkert appellere til våre kvinnelige brukere.
Vår vurdering: 5 av totalt 5.

Tell dine ”likes”

Flaplt er en gadget vi for vår del ikke ville investere i som det første vi gjorde, men for mindre bedrifter for eksempel er det sikkert en fornøyelse å kunne sjekke at det tikker inn “likes” på Twitter, Facebook og andre sosiale nettverk.
Om ikke annet vil de kunne bidra til litt ekstrainntekter ved at vi kunne hjelpe til med å identifisere primære målgrupper som konsulent i bruk av sosiale medier. Eller le av den håpløse Twitter-kontoen til en bedrift mens vi sjekker hvor mange følgere de har, mens vi rusler rundt på gata uten annet å gjøre.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB