Høyteknologien inntar kjøkkenet!


Trond Eilertsen
Publisert 23. februar 2016, kl. 11:54

Høyteknologien inntar kjøkkenet. Bli med til Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas!

Mange som besøker den store forbrukermessen i Las er først og fremst opptatt av flyvende droner og 3D-spill, men det er i tillegg mange andre høyteknologiske godbiter som blant annet vil gi dine prestasjoner på kjøkkenet et ekstra løft

Den årlige forbrukermessen i Las Vegas er en av de største høyteknologiske arrangementene i verden. Og her finner du ikke bare de flyvende dronene og 3D-spillene som så mange er opptatt av. Hvorfor ikke gi kjøkkenet en liten oppdatering?

Du kan få en organisk foodsensor eller et belte som regulerer seg selv etter at du har inntatt et større måltid. Dette er teknologi og innovasjon som kan få noen hver til å tenke.

1. Sjekk kaloriinntaket ditt med Smart Diet Scale

Nå kan du få sjekket kaloriinntaket ditt automatisk. Smart Diet Scale har lansert en prototype på en kalorimåler. Den ble vist frem på fjorårets messe, men ble i år lansert som en ny patentert versjon. Særlig for mange som går på diett kan det være vanskelig å beregne riktig porsjon, men nå får de hjelp. SmartDiet lar deg enkelt beregne kaloriene ved at du legger maten på en plate, og så gjør smarte sensorer jobben for deg. Du trenger ikke lenger telle kalorier, eller gjette deg til omtrentlige porsjoner. Etter at du har lagt maten på måleplaten, sendes informasjonen direkte til smarttelefonen din – med en full profil av næringsinnholdet. Foreløpig gjenkjenner og beregner måleren over 300 000 ingredienser og 80 000 ulike restaurantretter.

2. Selvjusterende belte når magen utvider seg under måltidet

De fleste av oss må løsne på beltet etter at vi har inntatt et større måltid. Men nå kan du investere i et ekspanderende belte i stedet. Særlig om du synes det er upraktisk og tungvint å løsne på alle knappene, eller glidelåsen skulle sette seg fast. Det franske teknologiselskapet Emiota har utviklet Bel-T, som automatisk utvider beltet etter hvert som magen hever seg i takt med inntaket. Vi vet ikke helt om dette er det ypperste av latskap, eller kanskje heller fremtidens smarte bekledning. Enhver får svare for seg selv.

Tech002

3. Den organiske matsensoren

Er du fullstendig sikker på om frukten du spiser er fri for sprøytemidler? Eller om laksen er blitt behandlet med skadelige antibiotika? Om du er opptatt av ren mat, trenger du ikke lenger stole på uforståelige etiketter for å finne de rene varene. Matsensoren Penguin fra den koreanske produsenten BioSensor Laboratories måler ulike innslag av kjemikalier, blant annet sprøytemidler og syrer i tillegg til antibiotika som er vanlige i behandling og konservering av kjøtt, kylling og fiskeprodukter. De høyteknologiske sensorene trenger bare en ørliten smakebit for å lese og gi deg resultatene i løpet av noen få minutter. Dersom sensoren holder hva den lover, kan den revolusjonere vårt forhold til økologisk mat.

4. Mini Water Cooler gjør vanlig kranvann til kildevann

De fleste kjenner til de ordinære vannkjølerne rundt omkring på norske kontorer og andre offentlige steder. Little Luxury er produsenten som har patentert den første Mini Water Cooler som filtrerer og kjøler vannet du tapper fra kranen gjennom et mer energisparende kjølesystem. I tillegg filtreres vannet gjennom et helt nytt Vitality Filter som angivelig skal fjerne alle skadelige metaller fra vannet. Kjøleren er i tillegg så liten at du kan frakte den med deg til forskjell fra de kjølerne som er stedfaste. Du kan ta minikjøleren med deg på kjøkkenbenken, eller sette den på kontorpulten mens du jobber.

5. Slutten på dårlig ånde…

Breathometer utløser MINT – en liten del som ser ut som en tut – og som oppdager svettenivået i kroppen i tillegg til å sjekke om du har dårlig ånde. Dette er den første offisielle ”dårlig-ånde-detektoren” i verden. Utstyret kommer fra produsenten som ga oss den første åndesensoren som var kompatibel med smarttelefonen din. Dingsen virker gjennom å oppdage komponenter av svovelsyre i munnen og lar deg lese av resultatet i løpet av noen sekunder. Du trenger dermed ikke spørre vennene dine for å få bekreftet om du etter kaffen eller hvitløken du nettopp gomlet i deg, burde få i deg en mint-pastill…

https://www.youtube.com/watch?v=TInfA9urncs

6. Din egen personlige Wi-Fi barista

Denne kaffemaskinen er ikke helt det samme som en ordinær forhåndsinnstilt kaffemaskin. Den snakker i stedet til deg. Maskinen som er produsert av Smarter kan male friske kaffebønner og tilpasse vannmengden helt nøyaktig slik at du får akkurat den koppen du trenger for å komme skikkelig i gang på morgenen. Du kan fjernstyre din personlige barista og sjekke vannmengden mens du er ute av huset og eventuelt kontrollere at du har tilstrekkelig med ferske kaffebønner, eller om du bør stikke innom butikken og etterfylle.

Tech003

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB