Ved bruk av ny teknologi kan arbeidsoppgaver utføres 24/7


Trond Eilertsen
Publisert 2. februar 2016, kl. 13:13

Ifølge Harvard Business Review bruker vestlige kunnskapsarbeidere i gjennomsnitt 40% av tiden sin på oppgaver som ikke er en del av kjerneaktiviteten deres. Dette er ofte oppgaver som både oppleves som relativt enkle, og som oppleves som kjedelige og lite givende. Oppgaver som for eksempel å jobbe med PowerPoint-presentasjoner eller rydde i excel-dokumenter.

I 2014 ble Konsus startet av to kompiser, Sondre Rasch og Fredrik Thomassen. De jobbet begge som konsulenter og brukte mye tid på arbeidsoppgaver utenfor oppgavene de var ansatt til. De tenkte begge at dette må det finnes en enkel løsning på, slik at de kunne bruke tiden på det de var ansatt til og best på.

”Vi ser for oss en fremtid hvor selskapene ikke lenger får jobber, men oppgaver gjort, og hvor hver oppgave er matchet til rett person, uansett hvor denne personen er i verden» , sier Rasch

Tankene ble til virkelighet, og Konsus ble startet. I dag er Konsus blant Norges mest voksende startups, med frilansere i alle verdensdeler. Med sterk vekst i Scandinavia, UK og det Tyske markedet, er Konsus nå plassert i Palo Alto, California.

Konsus er med på en utviklende trend ved bruk av frilansere, og kan sammenlignes med firmaer som über. Istedenfor en über- sjåfør, er det kanskje en designer som kan stille opp hurtig for deg.

Y Combinator

Konsus har som første norske selskap kommet med på det mest prestisjefylte akseleratoren i Silicon Valley som heter Y Combinator. Hvor det kun er mellom 1-3% av alle søkere som får plass. Selskaper som som airbnb og dropbox kommer ut fra Y Combinator.

Foruten en investering er de også kjent som de beste til å «lage» gründere i verdensklasse. Y combinator omtales i Forbes som det mest kommersielle seed accelator i verden. Wired kaller det en bootcamp for startups.

For å delta flytter gründerne til Silicon Valley i tre måneder. Der vil de bli satt i kontakt med, og får hjelp av, mange av de mest vellykkede teknologigründerne. Hver uke er det en middag der en ledende skikkelse i området, som Mark Zuckerberg, forteller åpenhjertig med avtale om å ikke bli sitert.

Outscoursing og bruk av frilansere

Til Aftenposten 21. september 2015, uttalte Daglig leder i Deloitte i Norge, Aase Aamdal Lundgaard, at hun er sikker på at det er blant frilanserne de kommer til å finne noen av de største talentene fremover. Lundgaars uttaler også at mange frilanserne ikke ønsker fast ansettelse og at de tradisjonelle ansettelsesmetodene er lange og krevende prosesser.

Ved bruk av outscoursing og dagens teknologi kan bedrifter i dag ansette verdens beste frilansere ved kun noen tastetrykk og research. Ideen bak Konsus er å forenkle og effektivisere arbeidsdagen til ledere, konsulenter etc. Alt skjer virtuelt og tjenestene leveres 24/7. Hvordan Konsus kan gjøre det, er ved bruk av ansatte over hele verden slik at alle tidssoner dekkes.

Konsus sin oppgave er enkelt og greit å gjøre oppdrag til en rimeligere penge enn hva en konsulent med overtidsbetalt ville kostet. Samtidig bidrar det til å skape økonomiske muligheter for flinke mennesker over hele verden. Online-arbeid er utelukkende basert på at arbeidstakere har verdifulle ferdigheter å tilby, og gjennomsiktigheten i markedet gjør det lett å se den økonomiske nytten av å øke kompetansen.

Vi lever i et delingssamfunn hvor nyskapning, effektivisering og innovasjon etterlyses. Målet er å gjøre samarbeid med frilansere mer effektivt og tillate bedrifter å bruke mer tid på funksjonene de er best på.

Ledere bruker Konsus for å få mer gjort

konsusOfte er ikke ansatte i bedrifter eksperter på PowerPoint, Excel eller webdesign, dermed vil fullføring av oppgaven ta langt flere timer enn hva en profesjonell ville brukt. Å finne en frilanser selv på for eksempel UpWork vil kreve mange timer research. Ved en enkel mail kan heller alt outscourses og oppgaven vil bli gjort innen fristen som er satt av innsender.

Det hele handler egentlig om prioriteringer. Ansatte vil ikke trenge å jobbe overtid eller sitte oppe natten lang for å fullføre en presentasjon. Den kan heller simpelthen sendes og gjøres av andre. Det er kostnads og tidsbesparende for bedrifter. Effektivt og kvalitetssikkert. Arbeidstakeren er utvilt neste morgen med en mail med fullført oppgave.

I konkurranseutsatte næringer, må man være kjent med det nyeste innen teknologien. Oppgaver som krever spesialisert kompetanse er ofte forbigående. Før var det slik at bare store bedrifter hadde råd til ekspertise fra eksperter på avdelinger for markedsføring, innhold, analyse og lignende. Med dagens arbeidsmarked kan alle nye og store bedrifter få utført arbeid i profesjonell form. Til og med frilansere som selv trenger hjelp til oppgaver kan få andre frilansere til å utføre arbeidsoppgaver for dem.  Med dagens teknologi og Konsus er det så enkelt at du kan ta bilde av whiteboardet eller servietten du tegnet på, sende bildet direkte til Konsus som får bildet omgjort til en flott modell som kan vises til sjefen neste arbeidsdag.

(Denne artiklen er levert av Konsus, men den er ikke sponset.)

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB