Høyteknologiske hjelmer


Trond Eilertsen
Publisert 8. juni 2017, kl. 22:43

Høyteknologiske hjelmer

Utvidet virkelig er noe det snakkes mye om for tiden og akkurat nå ser det ut at det er motorsyklistenes tur til å motta fruktene av utviklingen. Det nye teknologiske nyvinningene som er på vei til å bli virkelighet kan endre konseptet å kjøre motorsykkel for alltid.

Såkalte head-up displayer, der du ser informasjon på en skjerm foran deg, for eksempel integrert i frontruten på en bil eller et brilleglass, har lenge vært en viktig del av militært utstyr. Teknologien har sett en enorm utvikling og selv om den ikke alltid er av den mest estetiske sorten, har den blitt ekstremt populær. Gjennom crowd-funding siden Indiegogo har det som beskrives som «verdens mest intelligente hjelm» fått inn nesten 2 millioner dollar i støtte til å utvikle prosjektet Skully AR-1.

Med både GPS navigasjon, bakspeil kamera, head-up display og et futuristisk design er Skully det nærmeste du vil komme til å leve ut drømmen om å kjøre Street Hawk. Prisene er fortsatt ganske høye, men om du regner ut hva du ville brukt på hjelm og alt utstyret som er inkorporert i denne innovasjonen vil det kanskje lønne seg likevel. Interessen er uansett et faktum, noe summen donert til støtte av prosjektet beviser.

Skully er ikke alene om å fokusere på dette markedet. Et annet prosjekt som er på trappene går under navnet Livemap og har de samme spesifikasjonene, minus bakspeil kameraet. Om du bare er interessert i hva som hender bak deg, kan også Reevu være et godt alternativ. Til forskjell fra Skully er det ikke elektronikk som gir deg utsikten bakover, men en avansert speiloverflate i innsiden av hjelmen, som utvider synsvinkelen din til 360 grader uten å hindre den normale sikten forover.
Om du er vel så fornøyd med den hjelmen du allerede har og ikke ønsker å tømme lommeboka for å kjøpe en ny, bør du ta en titt på Nuviz. Denne oppfinnelsen kan festes på hjelmen og linkes til smarttelefonen din. Den styres med andre ord ikke via stemmekontroll, men via menyer kontrollert via Bluetooth.

Elefanten i rommet, som særlig blir synlig når det kommer til Nuviz er selvfølgelig problemet med distraksjon. Selv om displayet er diskret plassert i ytterkanten av synsvinkelen din finnes det fortsatt en risk knyttet til det faktum at du manuelt må lete deg gjennom menyene for å velge et nytt reisemål for GPS’en, eller ringe noen i telefonlisten din.
BikeHUD har derimot hatt mer fokus på å kun gi deg informasjonen du behøver og å ikke være en distraksjon i trafikken. Du vil kunne se hvor fort du kjører, eller linke den til en GPS for rutebeskrivelser. Det kan også være nødvendig å installere noen ekstra komponenter på selve motorsykkelen.

Mulighetene er uendelige og produsentene er selvfølgelig nøye med å følge loven før de lanserer nye produkter. Det kan likevel være en god idé å dobbelsjekke hva som er lovlig der du bor før du investerer i nytt innovativt utstyr til din motorsykkel.

https://www.youtube.com/watch?v=ZdcWd594lRw

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB