Rekordstor USA-handel (på Cyber Monday)


Trond Eilertsen
Publisert 29. november 2017, kl. 13:19

Tall fra Adobe viser at ‘Cyber Monday’ brøt alle tidligere rekorder og ble den største netthandelsdagen i USA noensinne.

I løpet av denne dagen alene nådde netthandelssalget i USA svimlende 54 milliarder norske kroner (6,59 milliarder USD), noe som er 16,8 prosent høyere enn på samme dag i fjor.

Av all trafikk til nettbutikker kom 47,4 prosent av besøkene fra smarttelefoner eller nettbrett og stod for 33,1 prosent av omsetningen. Trafikken fra smarttelefoner alene vokste med 22,2 prosent fra samme dag året før, mens omsetningen fra disse vokste med 39,2 prosent til 13 milliarder kroner (1,59 milliarder USD).

– Netthandel via smarttelefoner har blitt den nye normen takket være en kontinuerlig optimalisering av kjøpsopplevelsen på mobile enheter og plattformer. Forbrukerne har også blitt flinkere og mer effektive til å handle på nett og vet i stadig økende grad hva de vil kjøpe og hvor de skal finne de beste tilbudene. I tillegg er yngre kjøpegrupper, millennials, sannsynligvis også en av årsakene til den dramatiske veksten i mobilhandel, hvor 75 prosent forventes å handle via mobilen, sier Jes Schyum, nordiske kommunikasjonssjef på Adobe.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB