OL-rekorder på mobil og TV


Trond Eilertsen
Publisert 9. mars 2018, kl. 09:39

(Fornebu, 26. februar 2018) OL sørget for tre ganger så mange avspillinger i TV-appen T-We, mens lagsprinten for kvinner og menn fikk mobilnettet til å gløde.

Vinterlekene i Sør-Korea satte sitt preg på trafikken i Telenors mobilnett og i TV-løsningen T-We.

Tall fra T-We viser at det var tre ganger så mange avspillinger i uke 7 målt mot uke 5.

– Det er gledelig at T-We har stor nytteverdi for kundene under et arrangement som OL. Kundene ønsker å se OL når det går direkte, og appen gjør det enkelt å se TV også når man ikke er hjemme. Lagsprint for kvinner og menn var den mest sette øvelsen i T-We, sier Birgit Bjørnsen, leder for TV og bredbånd.

Andre funn fra OL-trafikken:

 

  • Lagsprinten ga også ny trafikkrekord i mobilnettet. Innspurten for herrer ga litt større interesse enn for damene, med 13 prosent høyere trafikk. Tidligere rekord i mobilnettet kom under samme øvelse i ski-VM i Lahti i fjor.
  • Den generelle underliggende trafikkveksten i mobilnettet fra OL i Sotsji i 2014 til OL i 2018 er på 480 prosent, dvs. nesten seks ganger mer trafikk.
  • Totaltrafikken fra Telenor CDN (Content Delivery Network) under OL i Pyeongchang 2018 (gjennomsnitt for de mest populære øvelsene) målt mot OL i Sotsji i 2014, viser en økning på opp mot 400 prosent.
  • Som hovedsponsor for alpinistene lovet Telenor 1 GB data for hver medalje Norge tok under OL. I alt tok de norske alpinistene syv medaljer. I skrivende stund har det vært nær en million nedlastinger av datapakker. Tilbudet gjelder også når de norske alpinistene kjører for medaljer under paralympics fra 9. – 18. mars.

Ingen langrennsløpere er tatt for doping i OL 2018 enda.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB