Canon feirer seks utmerkelser i TIPA Awards 2018


Trond Eilertsen
Publisert 20. april 2018, kl. 11:00

Oslo, 19. april 2018 – Canon har mottatt seks utmerkelser fra TIPA (Technical Image Press Association) som består av representanter fra 30 av verdens ledende foto- og bildemagasiner fordelt på 15 land og 5 kontinenter. Canon fikk sin første TIPA-utmerkelse i 1991, og i 2018 er det 24. gang de belønnes for sine tekniske nyvinninger innen fotografering. Den prestisjefylte juryen møtes årlig for å evaluere de nyeste bildeproduktene, og de vurderer en rekke kriterier som innovasjon, bruk av ledende teknologier, design og generell produktkvalitet når de plukker ut de beste produktene i bransjen.

Fire Canon-kameraer, ett objektiv og en nyskapende blits er plukket ut som bransjeledende produkter for 2018. Canon berømmes særlig for sitt allsidige produktutvalg som dekker foto- og videobehovene for alle typer kunder og tekniske ferdigheter.

Canon har mottatt følgende utmerkelser fra TIPA:

  • Beste digitale speilreflekskamera for entusiaster: Canon EOS 200D
  • Beste digitale fullformat speilreflekskamera for eksperter: Canon EOS 6D Mark II
  • Beste kompakte speilløse systemkamera for entusiaster: Canon EOS M50
  • Beste profesjonelle kompaktkamera: Canon PowerShot G1X Mark III
  • Beste fotoinnovasjon: Canon Speedlite 470EX-AI
  • Beste fastobjektiv til digital speilrefleks: Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

Lee Bonniface, som er Marketing Director hos Canon Europa, sier: – Vi er veldig stolte over anerkjennelsen og de seks prestisjefylte utmerkelsene fra TIPA. Denne globale anerkjennelsen er en bekreftelse på Canons kontinuerlige satsing på bransjeledende produkter av høyeste kvalitet som oppfyller kundens forventninger, interesser og tekniske ferdigheter. Canons mål er å utvikle nyskapende og pålitelige produkter som gir kunder, fotografer og videofotografer over hele verden mulighet til å fortelle og forevige minneverdige historier.

TIPA-juryen sier følgende om Canons prisbelønte produkter:

Beste digitale speilreflekskamera for entusiaster: Canon EOS 200D
Hvis størrelse er avgjørende ved valg av kamera med utskiftbare objektiver, kan EOS 200D konkurrere med de speilløse rivalene. Dette meget rimelige og ultrakompakte digitale speilreflekskameraet, som er tilgjengelig som en pakke med EF-S 18-55mm-objektivet, har en oppgradert APS-C CMOS-sensor på 24,2 megapiksler med Dual Pixel CMOS AF og kan skilte med optisk søker og vribar LCD-berøringsskjerm på 3,0 tommer. Kameraet tar opptil 5 bilder i sekundet, har 9-punkts AF-system, integrert blits (pluss tilbehørssko) og enkel deling til sosiale medier med innebygd Wi-Fi-, NFC- og Bluetooth-tilkobling. EOS 200D tar opp både JPEG- og RAW-bilder og video i 1080/60p og har en rekke programmer for AF, eksponering, scenevalg og alternative eksponeringer.

Beste digitale fullformat speilreflekskamera for eksperter: Canon EOS 6D Mark II
EOS 6D Mark II er et funksjonsrikt digitalt fullformatkamera myntet på entusiastiske amatører, samt profesjonelle fotografer som vil ha et kompakt og lett ekstrakamera. Kameraet er utstyrt med en helt ny 26.2 megapikslers sensor med Dual Pixel CMOS AF-teknologi for forbedret AF i live view- og filmopptak. Kameraet har ISO-område fra 100 til 40000 og opptil ISO 26500 ved opptak av full HD 60p-video. Det tar opptil 6,5 bilder i sekundet ved bruk av den optiske søkeren og 4 bilder i sekundet ved bruk av den vribare LCD-berøringsskjermen på 3,0 tommer. EOS 6D Mark II har flere tilkoblingsmuligheter med Wi-Fi, NFC og Bluetooth og har i tillegg innebygd GPS. Kameraet har videre rask og pålitelig fokus takket være 45 AF-punkter av krysstypen i den optiske søkeren.

Beste kompakte speilløse systemkamera for entusiaster: Canon EOS M50
Denne inngangsmodellen med 4K-video gir enkel overgang fra smarttelefonen til et ekte kamera med alle de kreative mulighetene det byr på. Canon EOS M50 kan skilte med en 24,1 megapikslers APS-C CMOS-sensor med forbedret Dual Pixel CMOS AF og integrert elektronisk søker.M50 gir høy bildekvalitet i lite lys og kan ta opp 4K-video samt 120p HD-video. Kamerahuset er lite og lett og har vribar LCD-berøringsskjerm. Når det gjelder deling og tilkoblingsmuligheter, som er viktig for å få smarttelefonfotografer til å ta steget til kamera, så har EOS M50 Wi-Fi-, NFC- og Bluetooth-tilkobling pluss mulighet til å overføre bildene til en smarttelefon med det samme de tas.

Beste profesjonelle kompaktkamera: Canon G1X Mark III
Kompaktkamera for både profesjonelle og entusiaster, og for profesjonelle og erfarne fotografer som er på jakt etter et “kamera nummer to” som oppfyller kvalitetskravene deres og samtidig er lett, portabelt og perfekt på reiser. G1X Mark III oppfyller disse kriteriene med en 24,2 megapikslers APS-C CMOS-sensor med Dual Pixel CMOS AF, vribar LCD-berøringsskjerm på 3,0 tommer, OLED EVF med 2,36 millioner punkter, video i full HD, optisk bildestabilisator og integrert objektiv med zoomområde på 24-72 mm (tilsvarende et 35 mm fullformat kamera). Kameraet tar opptil 7 bilder i sekundet, har ISO-område fra ISO 100 til 25600 og er både støv- og fuktbestandig. Videre er muligheten for USB-lading – en annen praktisk funksjon for fotografer på farten.

Beste fotoinnovasjon: Canon Speedlite 470EX-AI
Canon Speedlite 470EX-AI dreier automatisk blitshodet i optimal vinkel for indirekte blitsbelysning til portrettfotografering og fyrer av et testblink som brukes til å beregne avstanden til motivet og deretter avstanden til taket – før blitshodet justeres til riktig posisjon. Blitsen tilpasser seg etter om kameraet holdes vanlig eller på høykant og har AF-hjelpestråle med dekning fra 14 mm og 24-105 mm brennvidde. Denne blitsen representerer et stort skritt fremover for nybegynnere som ønsker å oppnå bedre resultat, og er også et utmerket tilleggsverktøy for bryllups- og arrangementsfotografer.

Beste fastobjektiv til digital speilrefleks: Canon EF85mm f/1.4L IS USM
Et lyssterkt, allsidig proffobjektiv med bildestabilisator som er perfekt til portrettfotografering både i og utenfor studio, øyeblikksbilder og naturfoto. EF 85mm f/1.4L er Canons første 85mm fastobjektiv i L-serien som er utstyrt med 4-trinns bildestabilisator som gir flere muligheter for opptak i lite lys med håndholdt kamera. Det støv- og vannbestandige objektivet har sirkulær blenderåpning med 9 lameller som gir flott bakgrunnsuskarphet, spesielt ved nærgrensen på 0,85 m med stor blenderåpning. Rask og responsiv autofokus takket være ringtype USM-teknologi og bakre fokusering. Objektivet består av 14 elementer i 10 grupper og gir skarphet i hele bildefeltet godt hjulpet av asfæriskelinseelementer i støpt glass og Canons antirefleksbelegg.

Utdelingsseremonien for 2018 TIPA World Awards finner sted onsdag 26. september 2018 på Photokina i Köln i Tyskland.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB