Gjør varmepumpen smart


Trond Eilertsen
Publisert 20. april 2018, kl. 15:04

Det finnes i dag snart over 1 million varmepumper i Norges land. Til tross for billig strøm så velger nordmenn fortsatt å investere i en varmepumpe som kan gjøre strømregningen ennå billigere. Når man først har installert varmepumpen så sparer man strøm, men det finnes en måte man kan spare ennå mer strøm. Ved å gjøre varmepumpen «smart» så kan du spare ennå mer strøm – det er veldig enkelt og koster ikke veldig mye.

For å gjøre varmepumpen smart så trenger man i de aller fleste tilfeller en varmepumpe av et nyere slag. Hvis du ennå ikke har en varmepumpe så kan sjekke ut denne testen av varmepumper hvor alle testvinnerne kan bli «smarte». Hvis du ikke har en nyere versjon så kan fortsatt varmepumpen din bli «smart» men da koster det gjerne noe mer.

Slik blir varmepumpen din en «smart varmepumpe»
Du trenger å kjøpe en liten boks som kobler seg på din varmepumpe. Denne boksen er så koblet til ditt trådløse nett som igjen er koblet til din telefon. Enkelt forklart så styrer du varmepumpen med telefonen. Nå lurer du kanskje på hvordan du sparer strøm på dette?

Fra denne appen så kan du nemlig legge inn tidsplaner på når du ønsker at varmepumpen skal være på. Du kan slå den av når du går ut av huset – du får rett og slett full kontroll over varmepumpen din. En annen fordel med disse boksene er at de har reservestrøm, som gjør at hvis f.eks strømmen går mens du er på ferie, så kan du fjernstarte den slik at du kommer hjem til ønsket temperatur.

Hvor mye koster det? 
Denne «hacken» på varmepumpen starter på rundt 1000,- kroner og har du en eldre varmepumpe så kan det koste deg opp til 3000,- kroner. Det finnes flere løsninger på markedet men vi kan nevne Sensibo Sky og Airpatrol for å nevne noen.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB