Intelligent brannalarmen kan redde liv


Trond Eilertsen
Publisert 20. april 2018, kl. 08:59

20De fleste branner i private hjem oppstår på kjøkkenet, men det kan Innohome Stove Guard forhindre. Den intelligente alarmen overvåker aktiviteten på kokeplatene og griper inn før en overopphetet komfyr blir til røyk og flammer.

En brann i hjemmet kan oppstå av forskjellige årsaker. Kortslutning, røyk eller gnister fra peisen. Men faktisk er kjøkkenet det farligste stedet i hjemmet når det gjelder brann. Og selv før flammer utløses, kan giftige gasser som følge av ekstrem varmeutvikling, føre til farlige situasjoner. En brann kan ødelegge et helt hjem – og i verste fall koste liv.

De fleste av oss kjenner imidlertid til problemet med den følsomme røykvarsleren, som begynner å pipe i det øyeblikk du legger biffene i stekepannen. Av samme grunn velger mange å ta batteriene ut av røykvarsleren – eller unngå helt å montere en på kjøkkenet. Det er selvfølgelig en dårlig løsning. En bedre løsning er Innohome Stove Guard SGK510 – den intelligente sensoren som overvåker komfyren, og som i ekstreme situasjoner kan stenge av strømmen og forhindre det verste.

Innohome Stove Guard SGK510 monteres i taket, på viftehetten eller på veggen. Uansett hvor den plasseres, overvåker den hele tiden kokeplatene, grytene og pannene, og hvis en fare oppstår – for eksempel i form av plutselig stigende temperatur – utløses en alarm. I ekstreme tilfeller slår Stove Guard av komfyren via boksen som er montert mellom komfyrens stikkontakt og strømkilden og som hele tiden har trådløs kontakt med sensoren. SGK510 fungerer med både keramiske, mekaniske og gassdrevne komfyrer.

Innohome Stove Guard SGK510 er et patentert og prisbelønt produkt, som blant annet har mottatt en innovasjonspris under Consumer Electronics Show i Las Vegas. Brannalarmen inneholder ikke bare én, men to sensorer, som sammen registrerer makstemperaturer, temperaturendringer og temperaturen i omgivelsene. Stove Guard SGK510 lærer seg også atferdsmønsteret ditt i forhold til bruken av komfyren, slik at den kan tilpasse seg og levere det du har behov for: En sikker og uforstyrret overvåking.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB