Til Sverige med VR, 3D- og spillteknologi i bagasjen


Trond Eilertsen
Publisert 30. november 2018, kl. 12:13

Trainor har i flere år vært Norges ledende på opplæring i elsikkerhet, med både tradisjonelle klasseromskurs og e-læring. Nå skal Tønsbergselskapet vise svenskene at 3D, VR og spillteknologi er fremtidens opplæring. Med seg på laget har de STF, kurs- og opplæringstilbyder for fagfolk i teknologidrevne selskaper.

– Trainor har med sin spesialkompetanse i elsikkerhet og høykvalitetsprodukter hatt stor fremgang med e-læring i Norge. STF ser stor vekstpotensial for dette produktet også på det svenske markedet og vi tilbyr derfor Trainors e-læringskurs til våre kunder, sier Per Zetterberg i STF. Det er Trainor-kursene «Ljusbågsfaror» og «Tillträde till elektriska anläggningar» STF per i dag tilbyr det svenske markedet.

Viser frem VR på svensk fagmesse

3. – 4. desember reiser Kåre Vegar Sund og Ole Petter Sørensen til Sverige for å delta på Elsäk 2018 – elsikkerhetsdagene. Sørensen er invitert til å forelese om erfaringene med e-læring i Norge, mens Sund skal være vert for Trainors utstillerstand. I kofferten har han VR-utstyr og det nyeste på markedet innen e-læring. – Trainors e-læringskurs er bygget på spillteknologi gjennom vår 3D-verden Electri City, noe vi ønsker å synliggjøre ved å la konferansedeltakerne få oppleve Electri City i VR. Her vil de få kjenne på hvordan man kan bruke interaksjon for å påvirke hendelser digitalt – en svært virkelighetsnær øvingsform på farlige hendelser, slik at man kan være bedre rustet hvis noe slik skulle skje i virkeligheten, sier Kåre Vegar Sund.

E-læring for fremtiden

De siste årene har Trainor jobbet intenst med å utvikle e-læring for fremtiden. 3D-universet Electri City, som er utviklet i spillmotoren Unreal Engine, ble utviklet for å skape gjenkjennelighet til arbeidsplasser og -situasjoner. – Vi lager ikke spill, men bruker spillteknologien til å skape realistiske miljøer og situasjonene med høy faglig presisjon, forklarer Sund. Dette, kombinert med solid fagkompetanse innen elsikkerhet, pedagogiske formidlingsmetoder og filmatiske virkemidler, gjør at e-læringskursene nå er noe helt annet enn tradisjonell e-læring. Og de er tilrettelagt for fremtiden med muligheter til å koble på AR og VR. – Vi er kanskje litt nerdete perfeksjonister, innrømmer Sund. Med høy presisjon også på lyd, grafikk og interaksjon ligger alt til rette for å gi en virkelighetsnær opplevelse. Dette lover han deltakerne på Elsäk 2918: – Du skal glemme at du har på deg VR-utstyret, først da får du reell læring, avslutter han.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB