1 milliard visninger på YouTube hver dag


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. oktober 2009, kl. 19:27

Se ekstra godt på logoen, ser noen forskjell fra før? (ill. Bitnett Teknologia)

Se ekstra godt på logoen, ser noen forskjell fra før? (ill. Bitnett Teknologia)

1 milliard visninger hver eneste dag

Google har det siste jobbet mye med å endre på design og de har trikset og mikset mye, akkurat som Facebook gjør. Nå kan vi se en visuell endring i logoen. Hvis man går på Youtube.com så kan se at det står «1 billion views per day». Dette betyr at YouTube har 1 milliard visninger per dag, og 11,574 sidevisninger per sekund! Dette blir nesten 1 million på 90 sekunder!

Dette er svært høye tall for videogiganten, og de sier selv på sin blogg: «Dette er et stort øyeblikk i vår korte historie».

Vokser stadig

Mye har endret seg på YouTube siden de lanserte det i 2005. For det første har antallet brukere økt kraftig, og i tilegg har YouTube gjort kvaliteten på videoene bedre. Ikke minst har flere brukere lastet opp videoer der, og nå lastes det opp flere hundre tusen videoer hver eneste dag.

Bredden på videoklipp har også økt, og blir mer og mer brukt kommersielt. Store firmaer bruker YouTube for å profilere seg og for å vise fram produkt. Flere serier og  filmer i full lengde blir det også mer av. Så det er ingeting som tyder på at YouTube blir mindre populært i den nærmeste framtid.

[Kilde: YouTube Blog]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB