AVG 9 klar for lansering


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 7. oktober 2009, kl. 01:20

AVG Technologies lanserte i dag deres niende versjon av deres sikkerhetsprogrammer, som Antivirus, Internet Security, brannmur og identitestsbeskyttelse. AVG 9 finnes både i gratis og betalingsprogrammer, hvor de som koster penger har en del ekstra finesser å by på. Gratisugaven av AVG blir ikke tilgjengelig før i midten av oktober.

Nye AVG 9 har vært i beta en stund. (ill. Bitnett Teknologia)

AVG har denne gangen fokusert på det under panseret, for utseendemessig er det små forandringer fra forrige versjon. Det er imidlertid store forandringer med tanke på hastighet og beskyttelse. Skanningen skal visstnok være så mye som 50% raskere, og dette er mulig på grunn av en ny teknologi de har tatt i bruk. Det AVG nå gjør er at når man skanner for første gang vil programmet markere de sikre og usikre filene. Neste gang det skannes vil ikke AVG skanne de sikre filene, så fremt filstrukturen ikke er forandret. Dermed gjør AVG det mulig å få ned skanningshastigheten betraktelig. Oppstartstiden skal også være forbedret med 10-15 %, og akkurat det samme med minnebruk. Installasjonsprosessen skal også være kraftig forbedret, og skal være kortet ned fra 22 til 11 bilder.

Samarbeidet mellom brannmuren, identitetsbeskyttelse og Resident Shield skal ikke være mindre enn revolusjonerende, og de skal jobbe tett sammen for å samarbeide, og varsle hverandre om malware, for så å fjerne det.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB