Dexpot – virtuelle skrivebord


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 11. oktober 2009, kl. 00:51

Det finnes mange program som kan opprette virtuelle skrivebord på PC-en, men Linux har alltid vært et steg foran Windows på dette området. Dexpot for Windows er imidlertid et veldig godt program for formålet.

Du kan opprette opptil 20 virtuelle skrivebord. (ill. Bitnett Teknologia)

Behovet for å ha større skrivebordsplass blir bare større og større. Harddisken fylles opp og skrivebordet blir ofte en grisebinge. En mengde ikoner, flere åpne programmer samtidig og en haug med dokumenter. Kjenner du deg igjen?

Da kommer du til et punkt da du enten må slette noe, leve i kaoset eller installere dagens godbit, Dexpot. For dette nyttige programmet lar deg opprette opp til 20 virtuelle skrivebord. Du kan bytte mellom disse skrivebordene når du vil, kun med en tastekombinasjon som du selv definerer. Så hva er fordelen? Fordelen er at alt blir mer effektivt siden du kan ha f. eks internett-relaterte ting på skrivebord 1 og dokumenter på skrivebord 2. Dette fører til at ting blir mer organisert siden du slipper å lete i blant de 100 programmene og vinduene du har på ett lite skrivebord.

Du kan ha forskjellige ting på hvert skrivebord og det er en rekke innstillinger som lar deg gjøre programmet så nyttig om mulig. Det er f. eks mulig å endre bakgrunn for hvert enkelt skrivebord. Dvs at du kan ha et bakgrunnsbilde på skrivebord 1 og et annet på skrivebord 2. Det er også mulig å velge oppløsning på hvert enkelt skrivebord. Smart, ikke sant?

Du kan endre en rekke innstillinger i Dexpot. (ill. Bitnett Teknologia)

Du kan endre en rekke innstillinger i Dexpot. (ill. Bitnett Teknologia)

Kan brukes til mye

Programmet har også en annen nytteverdi. Kjøper du bursdagsgave til kona via internett? Da vil du helt sikkert ikke at kona skal se dette, men noen ganger kan man være uheldig. Plutselig ser du kona di komme bak deg for å se hva du driver med. Uten Dexpot ville du kanskje blitt “avslørt” siden du ikke rakk og gå ut av internettsiden. Dette problemet løses enkelt med Dexpot. Med en enkel tastekombinasjon kan du raskt endre til et annet skrivebord der du kanskje har et dokument oppe og kona vil ikke oppdage noe. Husk at selv om du bytter skrivebord vil ikke det du hadde åpent på det andre skrivebordet forsvinne. Når man skifter tilbake til det opprinnelige vil alt være der.

Syntes du dette programmet hørtes interessant ut kan du lese mer og laste det ned her: Dexpot.de

Dexpot fungerer til Windows 95/98/ME and NT4/2000/XP/2003/Vista/Windows 7

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB