Digsby: Alt under ett tak


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. november 2009, kl. 22:06

Twitter, Facebook, e-post, Live Messenger, det er ikke alltid enkelt å holde styr på alle tjenestene. Men Digsby gjør det enklere, og  samler alt dette under ett program. Formålet med Digsby er å gjøre disse tjenestene lettere tilgjengelig, samtidig med å levere en fullverdig direktemeldingsklient. Og Digsby gjøre dette meget godt! Programmet finnes foreløpig kun for Windows, men er under utvikling for Linux og Mac. Digsby er selfølgelig gratis.

Last ned og installer

Man kan laste ned Digsby fra denne siden. Installasjonsfilen er på snaue 18 megabyte, og installasjonen er ganske så rett fram. Man bør imidlertid være obs på at Digsby vil installere annen programvare samtidig som selve programmet, så vær forsiktig med å trykke «neste» for fort! Man kan enkelt huke av for at man ikke vil installere disse uønskede programmene, så det er ikke noe problem. Når installeringen av programmet er ferdig, må man først opprette en bruker hos Digsby. Dette kan høres litt tungvindt ut, men det er ganske så greit, for det brukernavnet og passordet du lager her, er det eneste du trenger for å logge på alle tjenester du bruker!

Direktemeldinger og sosiale tjenester

Direktemeldingsfunksjonen er det som er selve kjernen i Digsby. Det fungerer smertefritt og lar deg sende meldinger til dine kontakter, akkurat som i Live Messenger. Har du brukt Live Messenger før, kjenner du deg nok igjen i Digsby. Du kan imidlertid endre utseende på Digsby, noe du ikke kan i like stor grad i Live Messenger. De finnes hundrevis av såkalte «themes» til Disgby, som forandre hvordan meldingsvinduet og selve programmet ser ut. Dette gjør at du kan skreddersy hvordan du vil at Digsby skal se ut, og det liker vi.

Digsby har et enkelt, fint grensesnitt som vi liker! (Ill. Teknologia.no)

Digsby har et enkelt, fint grensesnitt som vi liker! (Ill. Teknologia.no)

Digsby fungerer perfekt som direktemeldingsklient, men som sagt er det sosiale sentralt i dette programmet. Per dags dato støtter Digsby Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn og e-post. Hvis du f. eks bruker Twitter i Digsby, vil det ligge en knapp nederst i hovedvinduet i Digsby, og klikker du på denne knappen, vi du se dine followers oppdateringer, og du kan selvfølgelig svare på meldinger, bruke reply-funksjonen, osv. Det samme gjelder Facebook og de andre tjenestene. I tilegg finnes det en funksjon som lar deg oppdatere statusen på dine sosiale tjenester kun ved hjelp av en knapp. Hvis man klikker på knappen «Global Status» kan man oppdatere statusen på både Twitter, Facebook og Digsby samtidig! Du huker selv av for hvilke tjenester du skal oppdatere statusen din på.

Du kan knytte Digsby opp til flere tjenester, som blant annet Facebook og Twitter. (Ill. Teknologia)

Du kan knytte Digsby opp til flere tjenester, som blant annet Facebook og Twitter. (Ill. Teknologia)

Oppsummering

Alt i alt er Digsby er veldig godt program som forenkler en hel del, og har for min del tatt over for Live Messenger. Muligheten for å endre utseende og selv endre en rekke instillinger bør friste flere. Når Digsby i tillegg tar seg av de sosiale tjenestene dine, kan du trygt teste ut Digsby.

Last ned Digsby her

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB