Dirpy: YouTube til MP3


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 27. november 2009, kl. 17:58

Med Dirpy kan du få YouTube-filmer lastet ned i MP3-format. Tjenesten lar deg redigere filene. (Ill. Teknologia.no)

Med Dirpy kan du få YouTube-filmer lastet ned i MP3-format. Tjenesten lar deg redigere filene. (Ill. Teknologia.no)

Selv om YouTube først og fremst er en videotjeneste, finnes det hundretusenvis av videoer med musikk i bakgrunn, og ofte er denne musikken noe du kanskje kunne tenke deg å ha som MP3-fil. Det finnes mange tjenester som lar deg hente kun lyden fra YouTube-vidoer, og dagens anbefaling, Dirpy, må være en de enkleste og beste alternativene.

Slik gjør du det

Prosessen med å gjøre om videoen til MP3 er veldig, veldig enkel. Først må du gå til tjenesten, og den finner du på www.dirpy.com. Her kan du gjøre 2 ting. Enten kan du lime inn URL-en til videoen du vil ha lyden fra, eller du kan søke etter videoen i søkefeltet på dirpy.com. Dersom du limer inn URL-en vil du automatisk få opp siden hvor du kan redigere instillingene for MP3-filen du vil ha. Du kan endre hva filnavnet skal være. Du kan selv bestemme når i videoen MP3-en skal lages, det vi si at du ikke trenger å få hele videoen som en MP3-fil, men du kan selv velge start og stopptid for MP3-en. Du kan i tillegg til dette også laste ned selve videoen. Du kan laste ned vidoen i både MP4 og FLV-format. Den andre måten er å søke i søkefeltet på Dirpy. Her vil du få opp videoene som du ville funnet på YouTube.com. Når du klikker på den videoen du vil ha, blir du tatt rett til instillingene, slik som beskrevet ovenfor. En annen ting som ikke er nevnt, er at  videoen kan spilles av inne på siden, oppe i hjørnet av redigeringssiden.

Prøv tjenesten selv, du finner den på www.dirpy.com.

Har du flere lignende tjenester som gjør samme nytten? Det finnes mange av dem der ute, og del gjerne med oss de tjenestene du bruker. Svar i kommentarfeltet under.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB