Mininova fjerner ulovlig materiale


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 27. november 2009, kl. 19:23

Alt "ulovlig" materiale er nå fjernet fra Mininova. Får det store konsekvenser for piratene? (Ill. Teknologia)

Alt "ulovlig" materiale er nå fjernet fra Mininova. Får det store konsekvenser for piratene? (Ill. Teknologia)

En av verdens mest populære torrentsider er nå erklært «nesten» død. Alt av ulovlig materiale er nå fjernet. Mininova, som ble opprettet av noen studenter for ca 5 år siden, har nå gitt opp etter ordre av en nederlansk domstol. Det eneste av materiale som nå finnes på Mininova er «lovlige» filer som er lastet opp av godkjent medlemmer. Dette betyr at piratene må finne et annet sted for å dele ulovlig materiale. Det har kommet sterke reaksjoner etter at Mininova kom med beskjeden, og mange av fildelerne lurer nå på hvor de skal gjøre av seg. The Piratebay er allerede på randen av nedleggelse, og nå når Mininova sletter alt av ulovlig materiale, blir fildelingen noen vanskeligere enn før. Eller?

Ingen ønsket avgjørelse

«Det er veldig uheldig for oss at vi nå er nødt til å gjøre dette, men vi så ingen andre alternativer» – sa en av skaperne, Niek, til Torrent-bloggen TorrentFreak. Minova har enda ikke bestemt seg om de vil anke dommen, sier Niek til TorrentFreak. Han mener en vellykket anke av dommen er det eneste som kan få alle torrentene tilbake. Nå satser gjengen i Mininova på å øke antallet brukere for deres nye løsning, nemlig «lovlig» innhold.

Om «nedleggelsen» av Mininova er permanent gjenstår bare å se. Nå handler det om en anke som enten vil lykkes, eller mislykkes. Hva mener du om Mininovas fjerning av innhold?

[Kilde: TorrentFreak]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB