Opera 10.10 med enkel fildeling


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 23. november 2009, kl. 23:39

Opera 10.10 er nå lansert, og det med Opera Unite inkludert! Del filer, musikk, bilder og film med denne funksjonen. (Ill. Opera)

Opera 10.10 er nå lansert, og det med Opera Unite inkludert! Del filer, musikk, bilder og film med denne funksjonen. (Ill. Opera)

I forkant av Opera 10-lanseringen ble det klart at Opera skulle få en ny funksjon, kalt Opera Unite. Funksjonen ble imidlertid ekskludert fra Opera 10, fordi Unite fulgte sin egen betaprosess, noe som har ført til at vi ikke har sett mye til Unite etter lanseringen av Opera 10. I dag ble imidlertid Opera 10.10 lansert, og det med Opera Unite inkludert.

Så hva er Unite?

Opera Unite er enkelt forklart en funksjon som lar deg dele bilder, film, musikk og filer med resten av verden, og dette gjøres rett i nettleseren. Deling av filer med Unite er en smal sak å fikse. Du velger enkelt hvilke mapper som skal deles, og om det kreves passord for å få tilgang. Du kan enkelt dele mapper etc. med venner og familie, og med den innebygde mediespilleren kan du se innholdet som deles, rett i nettleseren. Det finnes også en liten chattefunksjon som lar deg chatte med de du deler filer med.  En slags oppslagstavle finnes også, og denne lar deg legge igjen notater på PC-en.

Slik ser Unite ut. (Ill. Opera)

Slik ser Unite ut. (Ill. Opera)

Spesielt er muligheten for deling av filer en veldig kjekk funksjon, da den kan erstatte mange andre tjenester som gjør den samme. I Opera er at dette samlet på ett sted, noe som gjør dette mye enklere.

Du kan laste Opera 10.10 med Unite inkludert ved å klikke her.


Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB