Lag fantastiske effekter med Photoshop


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. desember 2009, kl. 02:36

3dtekst_nr2-1024x723

Artikkel originalt skrevet av Torgeir Berg, med tillatelse for republisering.

Du vil trenge:

– Photoshop

– et stykk 3d-tekst

– ca. 1/2 time

1. Lag 3d-teksten, her har jeg brukt Illustrator`s 3d-rendering, “extrude & bevel”

teknologia

2. Kopier teksten og åpne den i Photoshop, lag en svart bakgrunn.

Teknologia 3d

3. Bruk magic wand tool til å merke selve teksten, slett innholdet. Den blir da slik som i illustrasjonen nederst.

Teknologia 3d 2

merke_teksten2

4. Lag to duplikater av layer som inneholder 3d-teksten, kall dem “tekst blur” og “tekst kopi”. Det opprinnelige tekst-layeret kan du kalle “tekst”. “Tekst kopi” kan du slå av da denne bare er backup hvis noe går galt.
layer_box

5. Lag en layer-folder, kall den effekt, legg til et layer i folderen som du kaller “cloud”, gå til menylinja,  -filter -render -clouds, trykk på clouds. Sett layer blender til “Color dodge”.

layer box 2

6. Nå kan du glemme den et øyeblikk, gå til layer “tekst blur”, og åpne Filter -blur -gaussian blur, som er i menylinjen, sett den til å genere 12 pikslers blur. Trykk ok. Teksten blir nå seende slik ut:


Teknologia 3d 3

7. Nå kan du putte på litt piksler rundt teksten for å virkelig få den til å glimre, lag et nytt layer i folderen “effekt”, og kall den “effekt”, last ned et flott brushset, f. eks her. Bruk denne kreativt rundt teksten for å oppnå ønsket effekt. Viktig her at du bruker litt tid, husk å stille ned flowen på brushen så det ikke blir så intenst til å begynne med, f. eks 30%. Bruk hvitt.

tEKNOLOGIA 3D 4

8. Nå er det på tide å sette inn litt farger, lag en ny folder og kall den farger. Lag tre layers under denne folderen, og putt på tre forskjellige, sterke farger. f. eks rosa, lilla og blå i de forskjellige layerene.  Det ser litt rotete ut (se bilde), men sett layer blender til soft light på “farger”-mappen når du har lagt fargene.

Teknologia 3d 5

9. Nå kan du legge til litt mer  rundt teksten. Lag et nytt layer, last ned dette brushsettet, sett flow til 30% og bruk stor brush-størrelse. Ikke vær redd for å eksprimentere eller overdrive, husk at du kan alltids viske eller fjerne hele layeret og begynne på nytt. Når du er ferdig setter du layer blender til overlay. Husk å bruke hvitt!

Teknologia 3d 6

10. Lag et nytt layer (lover at dette er det siste!), sett layer blender til overlay, finn frem Gradient-tool, sett opacity til 30%, og bruk linear-gradient over hele teksten. Jeg valgte en enkel gradering med bare to farger, men du kan selvsagt velge hva du vil.

Teknologia 3d 7

11. Ferdig.
Men du kan selvsagt sitte i timesvis å tweake på parameterene i de forskjellige lagene, legge på mer skyer, detaljer osv. Etterpå kan du merge alt og stille inn kontrast og lys.

Lykke til, og hvis du plages med noe er det bare å spørre!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB