Opera 10.5 med nytt grensesnitt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 23. desember 2009, kl. 22:19

Opera 10.5

Opera 10.5 kommer med store visuelle endringer. For øyeblikket er den kun tilgjengelig i pre-alpha-versjon.

Stor endring i grensesnittet

Den norskutviklede nettleseren Opera ble i går lagt ut for nedlasting for både Windows og Mac, dog kun i en pre-alpha-versjon, men med flere interessante nyheter.

Den aller største nyheten er endringene i grensesnittet. Opera 10.5 kommer med et helt nytt grensesnitt, noe som betyr at nettleseren ser helt annerledes ut. Opera kjører nå en litt annen stil i toppen av nettleseren, og menyen er nå helt borte. Man kunne i Opera 10 skru av at menyen skulle vises, men i versjon 10.5 er den altså helt borte. Øverst ligger nå fanene, akkurat som i Google Chrome,  og det finnes kun én knapp for å komme til innstillingene.

Det har også blitt gjort endringer i forhold til ytelse og fart. Opera 10.5 har fått en helt ny JavaScript-motor som scorer så mye som sju ganger raskere i SunSpider-testen, enn den den gamle motoren som finnes i Opera 10.1. Videre har Opera 10.5 bedre støtte for Aero-grensesnittet i Windows Vista og 7. En ny funksjon som mange har savnet i Opera, men som nå  er lagt til, er privat surfing, eller «private browsing» som det heter på engelsk. Dette lar deg surfe på nettet uten å etterlate spor etter deg.

Opera 10.5 er kun i en tidlig fase, men er særdeles interessant. Test selv ved å laste ned den. Vær oppmerksom på at den kan ha mange feil og bugs, så det anbefales ikke at du brukes den som din hovednettleser.

Last ned Opera 10.5 her

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB