Pidgin: Alt IM i ett


Joakim Farestveit
Publisert 1. desember 2009, kl. 23:37

I dagens samfunn bruker vi veldig mange forskjellige programmer og nettverk for å kommunisere med hverandre. Epost, Facebook chat, MSN Messenger, Yahoo! Messenger, Google Talk, ICQ, IRC, AIM, og en drøss andre som de fleste sikkert aldri har hørt om som har like spennende akronym i navnet. Pidgin er en multi-protokoll instant messenger (IM) som ønsker å gjøre noe med dette ved å gi deg ett sted å samle alt dette.

Hva gjør man?
Den fungerer på lik linje med Microsoft’s MSN Messenger, Googles GTalk, og Yahoo! Messenger, med unntak av hvordan du håndterer passord og innlogging. Her legger du inn adresse og passord i Pidgin sin Account oversikt som kommer opp ved første oppstart, og sitter så innlogget med ett program istedenfor 3 forskjellige. Sparer en del ressurser mentalt når du slipper å bytte mellom programmer, og en del ressurser når du slipper å kjøre forskjellige programmer for å snakke med venner som er spredt utover forskjellige nettverk.

Plugins i tillegg
Som om det ikke skulle være nok så har du til og med diverse plugins, eller tillegg om du vil, til Pidgin. De kan tilby funksjoner som ordbok, Facebook-chat, lagre notater, bli fortalt når en venn forandrer status, legge til mus-bevegelser, og kanskje viktig for mange, text-replacement (dessverre bare på engelsk, inntil noen har lyst til å gjøre noe med det). Disse tilleggene er bakt inn i programmet, men om du ikke er fornøyd med dette, så har du også The Purple Pack som er en uoffisiell pakke med nyttige tillegg som gir deg enda flere funksjoner i Pidgin.

Pidgin støtter dessverre bare xmpp/gmail sin video og chat foreløpig, så om dette er voldsomt viktig for deg bør du nok kjøre de andre programmene når behovet melder seg. Den finnes på bokmål, engelsk, til og med nynorsk. Man laster programmet ned her, Pidgin.im

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB