Spilltest: Lego Rock Band


Markus Lund
Publisert 2. desember 2009, kl. 21:08

Det er ikke mye som slipper unna når det gjelder å bli omgjort til Lego, og i løpet av de siste årene har flere videospill blitt preget av disse fargerike byggeklossene. Star Wars og Indiana Jones har vært gjennom det, snart kommer Harry Potter i Lego, men nå er det Rock Band som står for tur. Og det er utvikler Traveller’s Tales og Harmonix med utgiver Warner Bros. som serverer oss Lego Rock Band.

Skjermbilde

De vanlige Rock Bandnotene er byttet ut med Legoklosser (Ill. Warner Bros.)

Det første som møter en når man starter spillet er en humor jeg lot meg lett sjarmere av, og sjarm er definitivt noe spillet har. Det er lagt mye vekt på litt “klossete” humor, som får meg til å trekke på smilebåndet til tider. Grafikken er det ikke så mye å si om, men den kunne definitivt ha vært bedre på Playstation 3 og Xbox 360-versjonen av spillet. Grafikken er jo heller ikke noe viktig tema i et spill som dette, det viktigste er spillbarheten og i dette tilfelle legomulighetene. Dessverre så er sistnevnte helt glemt…

Man starter spillet veldig likt som sine forgjengere, man finner et bandnavn og lager sin egen karakter, dette fungerer godt med legofigurene, deretter møter man noe nytt. Utviklerne har valgt å lage et slags klubbhus, kalt “Rock Den” som man kan pusse opp med forskjellige ting man låser opp gjennom spillet. Dette er en flott ny funksjon, men det tar ikke lang tid før dette blir kjedelig. Det er også her Legokonseptet slutter. Man husker kanskje de kjøretøyene man kjøpte på de tidligere spillene for å komme seg til forskjellige spillejobber. Disse er her fortsatt og man får kjøpe alt fra ubåter til busser. Men det er en ting som skurrer, dette er Lego Rock Band, der alt er bygd opp av små klosser. Hvorfor i huleste kan man ikke lage disse bilene selv? Jeg var sikker på at dette var en mulighet helt til jeg testet spillet, og ble egentlig ganske skuffet. Har selv ikke lekt med lego siden Lego Racers var populært på Nintendo 64, og med de få mulighetene man hadde der, var det fortsatt utrolig morsomt å lage sine egne biler.

I spillet starter man på bunn og man jobber seg oppover mens man får flere og flere tilhengere og penger man bruker på å kjøpe utstyr og etterhvert kjøretøy. Underveis møter man også på forskjellige utfordringer. Disse er svært rare, men med en fin sjarm og humor som gjør det hele veldig morsomt. Disse utfordringene går f.eks. ut på å hjelpe noen arbeidere med et rivningsarbeid, eller å jage en kjempeblekksprut bort fra en båt. Dette er noe av det artigste i løpet av spillet og man gleder seg til neste utfordring.

David Bowie

David Bowie og Queen er noen av artistene som har fått sine egne legofigurer. (Ill. Warner Bros.)

Lego Rock Band er først og fremst et musikkspill der man velger og enten spille gitar, bass, trommer eller å synge. Som forgjengerne kan man også spille som et helt band opp til fire spillere. Heldigvis så klarer utviklerne å gjennomføre dette i god Rock Band-stil, noe som svarer til en fantastisk musikkopplevelse. Man kan ikke gjøre noe annet enn å bli revet med når man hamrer på trommene under “The Final Countdown”, mens kameraten spiller soloen på gitaren. Det er også morsomt å se kjente artister i “legoformat”, her finner vi blant annet bandet blur og Iggy Pop.

Dessverre kommer Lego Rock Band med kun 45 låter, noe som ikke er spesielt mye i disse dager. Sangene er derimot nøye utvalgt og det finnes noe for enhver smak. Et annet pluss er også at man kan importere sangene fra Lego Rock Band til enten Rock Band eller Rock Band 2 og man kan bruke både Rock Band-, Guitar Hero- og tredjepartsinstrumenter sammen med spillet.

Kostymer

Man låser opp nye kostymer ved å ta spillejobber (Ill. Warner Bros.)

Lego Rock Band er et godt musikkspill, men det er ikke mye mer enn det. At dette er Lego er rett og slett tull, fordi dette med å bygge dine egne gjenstander er forsvunnet helt, og det er kun et Rock Bandspill med Legografikk. Jeg kan ikke lage de kjøretøyene jeg ønsket, og jeg kan ikke bygge den senen jeg hadde lyst til. Man kan kun velge mellom forskjellige hår, hoder, overdeler og bukser for å lage en figur, det er den eneste muligheten til å lage noe selv. For barn som fort blir lei av å kun spille burde også ha muligheten til å gjøre noe annet, og dette med at du kan pusse opp området til bandet handler kun om å henge ting på veggene, ting som du ikke har laget selv. Og dette blir veldig kjedelig etter 5-10 minutter.

Lego Rock Band er et veldig godt musikkspill, men det kunne godt ha vært en ekspansjonspakke til Rock Band med ny grafikk og 45 sanger. Spillet klarer å sjarmere, men uten større låtutvalg eller flerspiller over internett klarer ikke Lego Rock Band å fange oppmerksomheten lengre enn ut hovedhistorien.

Karakter 6/10

Dette er en test av Playstation 3 versjonen, det finnes også en identisk versjon til Xbox 360 og Wii, mens en spesiell versjon er laget for Nintendo DS.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB