Blir «iSlate» 2010s mest omtalte?


Christofer Nygård
Publisert 4. januar 2010, kl. 04:10

Blir Apple-brettet seende slik ut? Det tror iallfall mange 3D-tegnere.

Blir Apple-brettet seende slik ut? Det tror iallfall mange 3D-tegnere.

Du har garantert hørt om den i året som nettopp er gått. Apple-tavla. Et multitouch-basert brett; en slags forstørret iPhone. Men ingenting klart er sagt om Apples neste invensjon, sett bort fra Steve Jobs uttalelser i fjor høst. Likevel, til tross for ytterst få detaljer, spekuleres det allerede i om «iSlate» er Apples neste storselger.

iSlate, iTablet, iProd, Magic Slate – you name it. Navnene har florert om denne ennå ikke-eksisterende duppeditten. Helt siden det ble kjent at Steve Jobs angivelig jobbet med dette touch-brettet har det vært et hett tema i mediene – også her hjemme.

Apple annonserer iPhone i 2007.

Apple, med Steve Jobs i spissen, annonserer iPhone i 2007.

Og det er kanskje med rette at et beryktet Apple-produkt blir nevnt i sammenheng med hvilke produkter som vil motta mest omtale i 2010. For nøyaktig tre år siden var det nemlig iPhone som var i vinden – et produkt som i dag har solgt millioner av enheter, og er blitt selve standarden på smarttelefoner.

Ryktene ble den gang bekreftet på Apples årlige utviklermesse, 7. januar 2007, til vill jubel fra Apple-entusiaster. Denne gangen ventes Steve Jobs å vise fram produktet mot slutten av januar, noe som kan bety en USA-lansering så tidlig som i mars, skal vi tro amerikanske Apple-spekulanter.

Google Nexus One

Et annet produkt som ser ut til å stille seg opp som en mulig konkurrent er den kommende Google-telefonen Nexus One. Smarttelefonen har fått vanvittig mye omtale den siste måneden, og det vil trolig fortsette inn i de første månedene i 2010. De første publikasjonene begynner allerede å få fatt på telefonen, og anmeldelser er i vente.

Google Wave – fjorårets mest omtalte?

I 2009 viet Teknologia-redaksjonen stor oppmerksomhet til Google Wave. Vi delte ut massevis av invitasjoner i løpet av senhøsten, og vi har selv vært begeistret over den revolusjonerende applikasjonen. Men entusiasmen har som med mye annet dalet, og for mange av oss har den gått over til skuffelse. Spørsmålet «hva nå?» kan sies å være svært sentralt hos mange Wave-brukeres for øyeblikket.

Sannsynligheten for at det dukker opp andre, nye, interessante gjenstander som vil motta mye oppmerksomhet, er svært stor. Ellers hadde det nok blitt  mye reproduktivt innhold på teknologinettsteder rundt om i verden.

(Kilde: The New York Times)

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB