Forkort URL-er med Goo.gl i Chrome


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 29. januar 2010, kl. 11:30

Trykk "Install" og du er ferdig. Å installere utvidelser for Chrome er så enkelt. (Ill. Teknologia.no)

Trykk "Install" og du er ferdig. Å installere utvidelser for Chrome er så enkelt. (Ill. Teknologia.no)

Goo.gl er en URL-forkorter i lihet med bit.ly og tiny.cc. Goo.gl er et tillegg eller en utvidelse for nettleseren Google Chrome. I Google Chrome 4 fikk nettleseren muligheten til å installere utvidelser, akkurat som i Firefox og det finnes ca 1500 utvidelser i skrivende stund. Goo.gl er en av dem.

Kjekt på Twitter

Etter at blant annet Twitter kom, har behovet for korte URL-er vært stort. Siden man er begrenset til 140 tegn på Twitter,vil man helst poste korte URL-er. Det er her Goo.gl kommer inn i bildet. Dette er en utvidelse for Chrome, og må installeres. Dette i seg selv er en kort prosess, men man må imidlertid ha versjon 4 av nettleseren. Chrome 4 for Windows kan lastes ned her (Mac og Linux-versjon ikke lansert). Når man har installert utvidelsen vil det komme opp en liten bokse i verktøylinjen. (se illustrasjon under)

Ikonet inni den røde ringen vil dukke opp etter at du har installert Goo.gl. (Ill. Teknologia.no)

Ikonet inni den røde ringen vil dukke opp etter at du har installert Goo.gl. (Ill. Teknologia.no)

Når du er inne på siden du vil forkorte, trykker du enkelt på den knappen som nå befinner seg i verktøylinjen. Da vil det poppe opp en boks som inneholder den forkortede URL-en. Enkelt. Du kan også gå inn i innstillingene og velge om du vil ha en Twitter, Facebook eller mail-knapp som lar deg dele linken med andre.

Installer Goo.gl URL-forkorter her.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB