Konverter mediefiler med MediaCoder


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 30. januar 2010, kl. 20:29

Portable enheter har økt kraftig de siste årene og mange av dem krever at mediafilene må være i et bestemt format for å la deg spille av dem. Det er ikke slik at det finnes et universalt format, for da hadde det vær mye enklere. I stedet er det forskjellige format for nesten alle enheter. Derfor kommer nødvendigeten av å konvertere filene til ulike format for å la de spilles av. MediaCoder gjør jobben.

Avansert, men også enkelt!

Har du et videoklipp på datamaskinen som du vil spille av på enheten din? Det er da MediaCoder blir viktig. Det lar deg nemlig konvertere videoklipp til en haug av formater. Mediacoder inneholder mange avanserte innstillinger, for mange kanskje for avansert, men det er mulig å gjøre det enkelt. Vil du ha videofilen på PSP-en velger du ”PSP” i menyen og foretar noen enkle valg om hvordan kvaliteten skal være osv. Når alt er klart er det bare å trykke ”Start”. Da vil prosessen starte og gjøre videofilen klar for PSP-en. Dette gjelder selvfølgelig alle andre enheter du vil bruke også. Ellers kan du så og si endre på det du har lyst til, og tro meg, det er mye!

Programmet har en rekke innstillinger, men kan også gjøre jobbene enkelt. Valget er ditt. (Ill. Teknologia.no)

Programmet har en rekke innstillinger, men kan også gjøre jobbene enkelt. Valget er ditt. (Ill. Teknologia.no)

Programmet kan også konvertere lyd. Dette kan være blant annet WAV til Flac, AAC eller hva det måtte være. Du kan eventuelt laste ned en egen versjon av MediaCoder som kun tar for seg lydjobben. Det samme gjelder for enheter. Det beste av alt er at det er helt gratis! Det finnes hovedsakelig til Windows, men kan gjennom Wine kjøres på Linux og Mac også.

Du laster ned MediaCoder her: mediacoderhq.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB