Pathology


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 15. januar 2010, kl. 20:52

Ted Grey er på vei til New York. Han skal studere patologi, noe han fikk lov til gjennom sin kommende svigerfar. Sistnevnte er venn med sjefsobdusenten, og Ted har også gode karakterer fra Harvard. Han gleder seg til å begynne i jobben, men det å forlate forloveden, Gwen, er han ikke særlig positiv til. Det hjelper likevel på at også hun snart skal flytte til storbyen.

Ted legger raskt merke til at han ikke er særlig populær blant de andre studentene. Det er som om de er etter han. Kun Ben som ser ut til å ville bli kjent med han. Derfor stusser Ted på hva som foregår når den verste plageånden, Jake, spør om han vil være med ut og ta en øl sammen med «gjengen». Ted takker likevel ja til tilbudet; kvelden blir lang, og dagen etterpå er han «en av gjengen».

En kveld har gjengen avtalt å møtes i en av de gamle, nedlagte delene av sykehuset. Denne kvelden får Ted innblikk i en morbid og syk lek. Som Jake påpeker, så er det så mange mennesker i New York at ingen merker om noen forsvinner. Ted har ikke noe valg, han er nestemann til å lage en oppgave.

Ted blir sakte dratt inn i en mørk verden han aldri hadde trodde han ville oppleve. Et salig sammensurium av sex, dop og obduseringer. Han gjør ting han aldri trodd han kunne gjøre, og det følelsesmessige gapet mellom han og forloveden blir stadig større. Ted vil trekke seg fra leken, men det går ikke helt som planlagt.

Pathology tar oss med inn i et yrke man sjelden ser noe til, nemlig obdusentene. Forhåpentligvis er det ikke slik som i filmen de tilbringer dagene sine. Denne «leken» som foregår på studentenes fritid, er litt utenom de vanlige lekene andre mennesker er vant til. Å kutte i folk hele dagen, gjør nok noe med tankegangen deres. At de får holde på som de gjør, er pussig, jeg ville ha trodd at noen hadde oppdaget det. Men igjen; da
hadde kanskje vedkommende havnet på bordet selv.

Pathology klarer for såvidt å holde koken gjennom hele filmen, men den når aldri et høydepunkt. Måten Ted velger å trekke seg fra leken på er en smule overraskende, men at det ikke går som planlagt, er for innlysende. De siste ti minuttene var en real nedtur som ikke akkurat hjalp på å trekke opp terningkastet.

Man skulle til tider tro at man hadde kommet rett inn i en pornofilm. Sexscenene er mange, og scenene mellom disse fylles av middelmådige karakterer som virker stive og innøvde. Skuespillerne prøver for hardt å spille bra, og det gir et dårlig resultat.

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel: Pathology
Regissør: Marc Shölermann
Produksjonsår: 2008
Lengde: 95 min
Sjanger: Thriller
Skuespillere: Milo Ventimiglia, Michael Weston, Alyssa Milano, Lauren Lee Smith, Keir O’Donnell.
Tagline: «Every body has a secret»

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: