Fjerde beta av Firefox 4 klar


Einar Holten
Publisert 24. august 2010, kl. 19:29

Få dager etter planlagt tid har Mozilla lansert deres neste betaversjon av deres neste nettleser, Firefox 4. Mozilla skulle etter planen utgi Firefox 4 beta 4 den 20. august, men et par feil førte til at den ble utsatt. I dag ble den derimot klar.

Den fjerde betaversjonen bringer noen få nyheter i forhold til beta 3. Blant annet bedre støtte for HTML 5 og full WebGL-støtte (ikke aktivert som standard). Flere detaljer kan du lese om i lanseringsnotisene. Hva som skulle være en stor nyhet i Beta 4 var Direct2D. Planene var å la den være aktivert som standard. Men på grunn av at den ikke møtte kravene unnlot Mozilla å la den være aktivert. Du kan derimot aktivere det selv om du ønsker. Bare ikke forvent at det fungerer helt optimalt. Direct2D er en teknikk som bruker maskinvare-akselerasjon til å øke farten på hvordan nettleseren leser sidene. Noe ogå Internet Explorer 9 kommer med, og som har vist seg å gi IE et kraftig hopp i hastighet.

Husk at denne programvaren er en betaversjon. Ikke forvent at det fungerer like godt som et ferdig produkt. Feil og ustabiliteter kan/vil forekomme.

Last ned Firefox 4 Beta 4 (~ 8.MB)

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB