En reell Facebook-utfordrer?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 1. september 2010, kl. 19:59

Sosiale medier skriver vi mye om her på Teknologia. Men det er ikke så ofte at vi skriver om noe som potensielt kan ta knekken på Facebook.

Disse står bak den nye kommende tjenesten "Diaspora".

Diaspora – en skikkelig utfordrer?

Facebook har fått mye kritikk for sin håndtering av personvern. Policyen deres har ofte blitt kritisert. Facebook har ofte endret sin policy, som følge av massiv brukerstorm. Mange har nok følt at Facebook nesten «eier» deg som bruker, og mange vært kritisk til deres eierskap av brukernes private opplysninger.

Diaspora derimot, strider helt mot Facebooks prinsipper når det gjelder dette. På Diaspora eier nemlig brukeren selv all sin informasjon som legges ut på deres profil. Dette faller tydeligvis i god smak for folk. De totalt fire gründerne har samlet inn 200 000 dollar gjennom donasjon. Det er totalt 6500 mennesker som har donert!

Noe som er interessant er at det nye sosiale nettverket vil knyttes opp mot andre sosiale nettverk, som blant annet Twitter og Flickr. Diaspora vil ha åpen kildekode, og denne koden vil etter alt å dømme bli sluppet 15. september. Dette betyr i praksis at hvem som helst kan være med på å utvikle tjenesten. Utviklerne melder også at selve tjenesten vil bli tilgjengelig i oktober.

Dessverre, foreløpig vet vi ikke mye om grensesnittet til tjenesten. Men verdens presse venter nå spent på Diaspora. Vil det kunne ta knekken på Facebook? Utviklerne av den nye tjensten vet godt at det vil bli vanskelig, men kanskje er Diaspora den første reelle konkurrenten til Facebook?

Artikkelforfatter er skeptisk og er usikker på om tjenesten vil nå opp til forventningene. Men spennende er det, uten tvil!

[Kilde: business.dk]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB