RIM med BlackBerry-tablet for profesjonelle


Christofer Nygård
Publisert 28. september 2010, kl. 20:51

Det har lenge vært spekulert i om Research in Motion, produsenten bak BlackBerry-serien, ville kaste seg inn i tablet-kampen, og tirsdag ble det hele et faktum. BlackBerry PlayBook blir hakket mindre enn Apples iPad, men til gjengjeld to hakk hvassere spesifikasjonsmessig.

Av spesifikasjoner lover RIM en 7-tommers skjerm, 1GHz dobbeltkjerne Cortex A9-prosessor, 1GB ram, HMTL5 og Flash 10.1, BES- og BBM-støtte, 1080p HD video; H.264, MPEG4, WMV med HDMI video output, i tillegg til en fullstendig oppusset nettleser. BlackBerry-tableten vil basere seg på et helt nyutviklet OS.

BlackBerry "PlayBook" får en 7-tommers skjerm, og kan blant annet skilte med 1 GB ram, 3G- og evt. 4G-støtte, samt kamera både foran og bak.

Offensiv mot Apple?

BlackBerry-telefonene er svært populære i Nord-Amerika, og gjør det spesielt godt i forretningsmarkedet. Det har tidligere vært snakk om at RIM har planer om å utfordre Apple på andre arenaer enn på smarttelefonmarkedet, men på pressekonferansen tirsdag formiddag ble dette avvist. Forretningsmarkedet er og blir RIMs hovedplattform, mens Apple i større grad satser på multimedia og underholdning med sin iPad.

Den første pekeplata for profesjonelle

BlackBerry PlayBook omtales av produsenten selv som «den første profesjonelle tableten», i den forstand at den hovedsaklig er laget med støtte for profesjonell bruk. Det skal riktignok nevnes at vi tror navnet kanskje ikke appellerer til forretningsbrukerne med det første.

Kilder: BetaNews, Engadget

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB