Ett passord er alt du trenger


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. august 2011, kl. 23:39

I dag registrerer vi oss på utallige nettsamfunn, det være seg Facebook, Twitter, Youtube og så videre. Noen nettsteder krever at brukeren lager passord som må inneholde et visst antall tegn og/eller talll. Dette gjør at man ofte må ha ulike passord på forskjellige nettsted, og det å holde styr på disse passordene kan virkelig være «a pain in the ass» for å si det rett ut. Har du noen gang måtte klikke på «Glemt passord»-knappen på ulike nettsted? I så fall er 1Password noe for deg.

Det koster litt, men…

For å ta de kjedelige fakta først: 1Password er programvare som koster penger. Du må punge ut med et par hundrelapper for å få lov til å bruke dette programmet, men når du tenker på hva du får for de lappene er det faktisk ikke så aller verst. 1Password fungerer på Windows, Mac, iPhone, iPad og Android, noe som er svært bra. Du kan dermed være trygg på at du får brukt programmet på de fleste av dine elektroniske enheter.

Du trenger bare ett eneste passord

Når du installerer programmet  vil du definere/lage deg et såkalt masterpassord. Dette er passordet over alle passord, og det eneste du trenger i fremtiden. Det kan være lurt å velge et ganske sikkert passord her siden dette passordet gir deg tilgang til alle dine andre passord (som du ikke trenger å huske lenger). Inne i programmet kan du legge til nettsteder du vil at programmet skal huske. Du kan f. eks legge til Facebook og Twitter, og det du gjør da er at du legger inn brukernavnet og passordet ditt, og vips så er det lagret for evig og alltid. Nå trenger du aldri mer å skrive inn verken brukernavn eller passord på Facebook og Twitter. Skjønt, du må skrive inn masterpassordet én gang. Slik gjør man med alle nettsteder, og når man er ferdig trenger man bare masterpassordet.

Andre nyttige funksjoner

Selv om programmet heter 1Password så er det ikke bare passord du kan lagre. Andre verdifulle opplysninger man kan lagre er bankkortopplysninger, slik at man slipper å dra frem kortet sitt hver gang man skal handle på internett. Videre kan man legge inn identitetsinformasjon, blant annet kan man legge inn viktige opplysninger om seg selv. Man kan også legge inn førerkortdetaljer, programvarelisenser og mye mye mer.

1Password koster litt penger, men er absolutt verd pengene. Med dette programmet, som for øvrig har et veldig lekkert grensesnitt, trenger du aldri mer å huske de mange passordene du har laget for utallige nettsteder. Fra nå av trenger du bare ditt ene masterpassord, som du selvfølgelig lager selv. Egentlig kan man si det så enkelt at 1Password gir deg mulighet til å lagre alle slags viktige opplysninger, og det med topp sikkerhet. Hvis du er ute etter et gratis alternativ så kan du prøve Lastpass.

Les mer og kjøp 1Password her

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB