Lever Google+?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 23. august 2011, kl. 01:22

I slutten av juni ble Google+ lansert, men man måtte ha invitasjon for å kunne bli med som medlem. Nettstedet er  vel i det som kan kalles en betafase, men likevel ble den raskt en hit på internett. Overalt på internett kunne man lese om Google+ som kanskje kunne være en utfordrer til Facebook og Twitter. Mange spekulerte i hvordan det ville gå med den nye tjenesten ettersom Facebook og Twitter allerede har en ekstrem brukerskare.

Googles nye hit fikk raskt mange brukere, og antallet registrerte brukere eskalerte raskt. Men så virket det som det stoppet opp. Det begynte å stilne, og det ble ikke like mye «buzz» rundt tjenesten lenger. Jeg er selv medlem, men brukte det kun de første dagene etter jeg hadde registrert meg. Jeg fant ikke verdien i å bruke det. Jeg hadde Facebook, jeg hadde Twitter. Hva i alle dager skulle jeg med Google+? Dessuten var jo ingen av mine venner der, det er jo ikke alle som følger med like mye på hva som skjer på internett.

Når man ikke har mange kontakter på et sosialt nettverk så sier det seg selv at nytteverdien kan være så som så. Poenget med sosiale nettverk er jo at man skal være «sosiale» og ha kontakt med andre. Det virker som at alle de som var på Google+ nå har forsvunnet, eller har sluttet å bruke det. For meg virker tjenesten som en ren spøkelsesby, og det så tidlig i oppstartsfasen.

Jeg tror rett og slett for få ser nytteverdien i Google+. Man har jo Facebook, og man har jo Twitter. Hva er det Googles tjeneste kan tilby som de to andre ikke kan? Jeg ønsker Google lykke til med sin tjeneste, og ser det bare som positivt dersom de faktisk lykkes. Foreløpig er det lite som tyder på det. I hvert fall sett fra mine øyne.

Tar jeg feil?

– Øyvind Skogmo Hansen

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB