TEST: iPig dockingstasjon


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 19. august 2011, kl. 14:25

iPod-en revolusjonerte musikkverden, og per i dag finnes det utrolig mye ekstrautstyr for mediaspilleren. Noe som er populært er såkalte dockingstasjoner, en slags installasjon hvor man setter inn iPoden/iPhonen. Dette kan for eksempel være høyttalere, noe iPig er.

Dette er iPig

iPig er formet som en kule, og har et veldig snedig design som kan minne om, nettopp, en gris. Med sine karakteristiske ører og en nese ser den ut som en nett liten gris. På toppen av grisen finner man et hull hvor man skal sette inn ienheten. Det som er bra er at når enheten står i så lader den enheten samtidig. Det liker vi. Det følger med ulike deksel for dette «hullet» slik at nettopp din modell skal passe der. Dette kan være hendig siden det er populært med ulike beskyttelsesdeksel, som gjør at enheten tykkere. Undertegnede brukte en gummideksel på sin iPhone, men oppdaget raskt at standarddekselet på grisen ikke passset. Da va det bare å prøve seg frem med de andre som fulgte med, til jeg fant et som passet.

Lyden

For de snaue 500 kronene du må punge ut for grisen, får du mye lyd. Grisen er faktisk ganske tung, noe vi bare ser på som en fordel for dette produktet. Det vitner om at det faktisk er høyttalere inni der, noe vi absolutt ønsker  å ha. Etter å ha testet grisen en stund er vi mektig imponert over den gode lyden «dyret» leverer. Dette er ikke høyttaleren den mest lydkåte personen kjøper, men for den vanlige mannen i gata er absolutt dette godkjent. Lyden er ren og god, og den klarer faktisk å gi en bassfølelse. Det er mulig å justere bassen ved å skru på en bryter på baksiden av grisen – så vet dere det.

Så kommer det morsomme delen. Denne grisen har nemlig svært følsomme ører. Hvis du beføler den litt på ørene vil du raskt oppdage at lyden enten blir høyere eller lavere. Det er faktisk ørene som justerer volumet på musikken, og det fungerer faktisk svært godt. Man trenger bare så vidt å være borti med en finger for at lydnivået skal justeres. Vi skulle gjerne sett at effekten hadde vært litt raskere, da det kan ta litt tid å justere volumet. Men det er likevel ikke noe stort problem siden det følger med en fjernkontroll som gjør jobben bra. Med den medfølgende kontrollen kan man justere volumet, endre sang, pause sangen, og mer til. Dette er kjekt å ha, og et er stort pluss for iPig-en. Vi har nemlig funnet ut av det kan være svært vanskelig å skifte sang uten fjernkontrollen, med en iPhone i grisen. Man må jo da trykke på home-knappen, låse opp enheten, og endre sang. problemet er imidlertid at dette er vanskelig, fordi man så vidt klarer å komme til for å gjøre dette. Ofte ender det opp med at man må ta ut iPhonen for å endre sang, og det er jo litt dumt, ikke sant?  Derfor mener vi fjernkontrollen kan være ganske så hendig.Nå skal det sies at dekselet har stor betydning for om du får til å komme ti; for deg kan det hende det passer perfekt.

Koble til datamaskin og andre Mp3-spillere

Hvis du nå tror at du bare kan koble til iPod og iPhone så tar du feil. Med i esken følger det nemlig med en AUX-kabel som gjør at du kan koble til alt av mediaspillere, så å si. Dette er altså en vanlig 3,5 mm inngang, og det er for eksempel ikke noe problem å koble til en datamaskin eller en vanlig Mp3-spiller. Dette er også et pluss, da det utvider bruksområdet ytterligere.

Summa summarum

Grisen har 5 høyttalere, gir faktisk en god bassfølelse, og kommer i ulike farger. Den koster rundt 500 kroner og gir mye lyd for pengene. I tillegg er det en gris, noe som både er originalt og morsomt. Spesielt jentene falt for grisen  Men også undertegnede kan skrive under på at dette er et godt produkt. Dersom du er ute etter en dockingstasjon for din iPod eller iPhone; løp og kjøp iPig. Dette er nemlig den mest stuerene grisen du noen gang vil eie. Nok sagt.

Tips til dere der ute: Grisen får dere kjøpt på internett til ca 500 kroner (Komplett.no). Er dere smarte kan dere gjøre et kupp ved å kjøpe den i butikk der den enkelte plasser kan fåes for 300 kroner.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB