Ekstraordinær iPhone-modifikasjon


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. september 2011, kl. 23:53

Mange blir kanskje lei av temaet som brukes som standard i iOS. Mange velger derfor å jailbreake sin iPhone for å kunne installere nye temaer. De fleste av disse temaene endrer elementære ting som farger, bilder og lignende. Disse gjør imidlertid som regel ingen store forandringer i hvordan operativsystemet fungerer; men det er her temaet OS X Lion Ultimatum kommer inn i bildet. Det er ingenting i selve navnet som tilsier at dette er en ekstrem modifikasjon for iPhone, men det er faktisk det som er tilfellet.

Et helt nytt OS

Mannen som har laget det teamet vi omtaler i denne artikkelen, kaller seg for SirTimothy1, og er modder hos Modmyi.com. Hans nyeste tema kalles OS X Lion Ultimatum, og navnet kan du ta mer bokstavelig enn du aner. Dette temaet bringer nemlig OSX Lion, som vi til vanlig finner på Mac, inn til iOS-ehetene. Temaet endrer ikke farger, bilder og slike kjedelige ting; nei, her er det snakk om en total modifikasjon av hele systemet. «Modden» gjør iOS så likt OS X som overhodet mulig, og det er nesten skremmende hvor bra det fungerer i praksis, i følge vidoene av modifikasjonen (se video nederst).

Funksjonelt så det holder

Modifikasjonen gir iOS en velfungerende dock, Finder, Safari og alt det andre vi finner i OS X. Til og med Dashboard, Mission Control og Launchpad er med i dette temaet.

Utvikleren har laget hvert eneste bilde for hånd i Photoshop for å gjøre temaet optimalisert for iPhone. Man kan bare tenke seg til hvor mye arbeid dette må ha vært for SirTimothy1.

Men, hva er vel vitsen med at vi skriver side opp og side ned om dette temaet. Det er jo opplest og vedtatt at bilder sier mer enn 1000 ord. Derfor viser vi dere heller bildene av hvordan det ser ut, og i tillegg legger vi ved en video som viser hvordan det hele fungerer i praksis.

Vi ble i hvert fall imponert over dette arbeidet. At modifikasjonen koster 19 kroner er det absolutt ingenting å si på. Vi har selv ikke testet den, men det ser lovende ut. Dersom noen av dere lesere har prøvd dette, hadd det vært flott om dere hadde delt erfaringer rund dette i vårt kommentarfelt. Vel, vi overlater bildene og videoen til dere, nå.

Les mer på modmyi.com

 

 


Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB