Gratis musikkstreaming med MOG


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 16. september 2011, kl. 09:55

Da vi snublet over en artikkel om tjenesten for en tid tilbake, var MOG en totalt ukjent tjeneste for oss. Nå, noen dager senere, har vi rukket å bli litt forelsket i den.

Gratis musikk til alle

MOG har tidligere kostet penger, men i en ny utgave som nylig ble sluppet ble streamingtjenesten gratis. MOG foregår i nettleseren, og tilbyr brukeren millioner av låter. De som som bruker Spotify eller Wimp fra før vil raskt sette seg inn i MOG. Det ser ganske annerledes ut enn de andre tjenestene, men den er bygd opp oversiktlig og greit, så det er ikke noe problem å finne frem. Man kan søke etter sanger, artister og album, og med noen få klikk spille av sangene man er på utkikk etter. MOG kan skilte med et bibliotek på hele 12 millioner låter, og vi kan skrive under på at man finner det meste man leter etter.

Man kan enkelt lage spillelister og legge til sanger i den ved å «dra» sangene ned i spillelisten. Det var overraskende enkelt å navigere seg rundt, og ta i bruk MOG.

MOG er basert på reklame, men når man registrerer seg får man hele 60 dager uten reklame, og man kan dermed nyte musikken akkurat som man vil, uten avbrytelser! Noe vi liker spesielt godt med tjenesten er at man kan registrere seg med Facebook Connect, noe som gjør hele prosessen rask og ikke minst enkel. Dersom man bruker Facebook Connect tar det under 15 sekunder fra man går inn på MOG.com og til man har logget seg inn.

Unikt foretningsmodell

Når man tar i bruk MOG starter man med det de kaller for en «drivstofftank» full av musikk, kalt FreePlay. Denne tanken kan fylles opp  igjen, og måten det gjøres på er latterlig enkel. Ved å høre på musikk, lage spillelister og dele musikk med venner, fylles tanken opp, og du vil fremdeles kunne lytte til favorittmusikken din. Konseptet deres går ut på at jo mer man bruker MOG, jo mer gratis musikk kan man lytte til.

Ved å betale noen slanter får man tilgang på både mobilapplikasjonen, fullverdig program for skrivebordet og mer.

Prøv tjenesten selv på mog.com

 

Kilde: Mog Blog

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB