Rundlurt av kvise-app


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 12. september 2011, kl. 14:07

Det finnes i dag mange hundre tusen applikasjoner for våre smarttelefoner. Det er ikke måte på hva disse applikasjonene kan gjøre for oss i hverdagen, men appene AcneApp for iOS og AcnePwner for Android, tar virkelig kaka.

Skulle fjerne kviser

Blant de mange hundre tusen applikasjonene der ute finnes det enkelte som virkelig ikke holder mål. Noen av dem er til og med bare juks. Applikasjonene nevnt ovenfor skulle angivelig fjerne kvisene til folk, og  utviklerne lovte resultater. «Pasientene» skulle holde sin iPhone eller Android inntil kvisen, og ved hjelp av lyset på skjermen skulle kvisene drepes. Det spørs om de som kjøpte applikasjonene var litt vel naive.

Fikk bot

Nå må de tre utviklerne av applikasjonene punge ut med omlag 95 000 kroner i bot for å ha lurt sine brukere. Utviklerne sier på sin side at de har et sikkert vitenskapelig grunnlag for å love at applikasjonene faktisk virker.

Legen i denne videoen bekrefter at fjerning av kviser kan bli gjort ved hjelp av lys, men siden applikasjonen ikke har noen dokumentert effekt, kan han ikke love resultater.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB