Slik blir du kvitt Caps Lock


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 19. september 2011, kl. 00:37

Helt siden tidenes morgen har tasten Caps Lock irritert brukere over hele verden. Enkelte velger å bruke denne tasten for å skrive STORE BOKSTAVER, men de aller fleste bruker vel Shift-tasten til dette formålet i dag. Caps Lock lar deg altså skrive store bokstaver, men hvor ofte bruker man egentlig denne knappen?

Du kjenner deg garantert igjen i dette scenarioet: Du forsøker å logge deg på e-postprogrammet ditt, men får beskjed om at du har tastet inn feil passord. Du forsøker igjen. Du er helt sikker på at du har skrevet riktig, men likevel fungerer det ikke. Etter langt om lenge og lengre enn langt finner du omsider ut at du har vært bort i den tilsynelatende uskyldige Caps Lock-knappen. Siden e-postprogrammet skiller mellom små og store bokstaver vil du ikke kunne logge inn MED STORE BOKSTAVER.

Siden denne tasten ligger like over Shift-tasten hender det titt og ofte at man ufrivillig kommer borti den. Kanskje stiller du deg selv dette spørsmålet: Hva om det hadde vært mulig å skru av den jævelen? Vel, det er mulig med med SharpKeys. Dette er et lite program som lar deg enkelt deaktivere den irriterende tasten, eller rett og slett gi den en annen funksjonalitet. Valget er ditt.

PS: Dette programmet er ment for Windows. Å deaktivere Caps Lock på Mac er en langt enklere affære. Hvordan man gjør det kan du lese litt lenger ned.

SharpKeys laster du ned her. 

 

 

Fremgangsmåte for Mac

På mac er det faktisk lett som en plett å deaktivere Caps Lock. Følge disse enkle stegene, og du VIL SLIPPE UFRIVILLIG STORE BOKSTAVER.

1: Gå inn i systeminnstillingene –> Tastatur –> Spesialtaster –> Tastaturlåsetasten, velg «Ingen handling».

2: Ferdig!

 

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB