Kunne Jobs blitt reddet?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 21. oktober 2011, kl. 10:42

Tidligere denne måneden gikk Apple-gründer Steve Jobs bort. Han tapte kampen mot kreften som han slet med helt siden 2004. I en ny bok kommer det frem at Jobs takket nei til en operasjon som potensielt kunne reddet livet hans. I stedet for å la seg operere gikk han heller inn for en alternativ behandling. Da Jobs til slutt ønsket å ta operasjonen, skulle det vise seg å være for sent – kreften hadde nemlig spredd seg.

Forfatteren av boken om den tidligere Apple-sjefen, Walter Isaacson, sier Jobs forsøkte å ignorere sykdommen, og håpet at kreften skulle forsvinne av seg selv. Han oppsøkte spiritister, og forsøkte forskjellige dietter – uten av noen av «behandlingene» virket. Isaacson bekrefter at Jobs kunne blitt frisk dersom han hadde mottatt behandlingen da han fikk tilbudet. Ifølge Isaacson angret Jobs dypt på sin beslutning, og spesielt på at han ignorerte familiens råd.

Om behandlingen kunne reddet livet til verdens kanskje viktigste teknologi-gründer, får vi aldri svaret på. Det er heller ikke noe poeng i å dvele ved spørsmålet. Jobs er død, og sånn er den saken.

Kilde: Forbes.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB