Alt du trenger for å lykkes med prosjektoppstart


Trond Eilertsen
Publisert 10. februar 2020, kl. 11:02

Den viktigste fasen i et prosjekts liv er oppstarten. Mange av problemene som oppstår senere i prosjektet, kan tilbakeføres til en lite gjennomtenkt igangsetting.

I dag bruker vi prosjektarbeidsformen for de fleste målsatte arbeidsopp­gaver som skal gjennomføres innenfor korte tidsfrister og med knappe ressurser. Ingen slipper unna prosjektarbeid, og det å kunne gjennomføre prosjekter er derfor en sentral ferdighet i arbeidslivet. Moderne ledere forventer at de fleste medarbeidere kan arbeide i og med prosjekt.

Det som gjenstår, er å få de samme lederne til å innse at ikke ett prosjekt i verden klarer seg uten tid, engasjement og penger. Det koster å starte opp en bedrift, det er det ikke alle som er klar over i en verden hvor man får mye gratis på Internett.

Enten du skal starte opp en snekkerbedrift, en nettside for norske spilleautomater, som tannlege eller et advokatfirma så skal du ikke stresse. Det er budskapet i denne boken.

Mange prosjektledere sier at det var en ren tilfeldighet at de fikk sin første prosjektlederjobb. Det var altså ikke et bestemt karri­erevalg, og de hadde heller ikke fått noen form for opplæring før de gikk i gang. Etter hvert som årene har gått, har de lært seg å beherske jobben.

Det betyr at i prosjektets hverdag er erfaring en effektiv læremester. Dessverre kan den være kjøpt dyrt. Selvinnsikt, god opplæring og tre­ning står sentralt. Å erkjenne hva man ikke kan, og kunne få råd fra en erfaren kollega er gull verdt. Er du usikker, må du finne en erfaren kollega å diskutere med og ta frem lærdom fra tidligere gjennomførte prosjekter. Mange advokater, som Per Danielsen, leier ut tjenestene sine til oppstartsbedrifter, men å betale ut mange penger til advokater er ikke forenelig med en rimelig oppstart. Erfarne kolleger i fra samme bransje kan hjelpe mye billigere og raksere enn overprisede advokater.

Boken kan brukes i alle typer prosjekter. Om du skal starte opp små eller store prosjekter i din bedrift, utvikle et nytt produkt, etablere en barnehage, være prosjektleder for et TV-program, gjennomføre en fotballturnering – det er de samme grunnteknikkene som gjelder. I denne boken får du alt du trenger for å lykkes!

Utdrag fra boken Prosjektoppstart av Michel Esnault

Du kan kjøpe boken her: https://www.ark.no/boker/Michel-Esnault-Prosjektoppstart-9788205504899

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB