Slik blir du kvitt annonsene – Adblock


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 3. oktober 2011, kl. 15:15

Paradoksalt nok publiserer vi nå en artikkel om hvordan man blir kvitt annonser på internett. Vi har tidligere hatt annonser på Teknologia, så mange synes kanskje det er litt rart at vi gjør det. Men, men, vi er i det snille hjørnet i dag.

Adblock gjør jobben

Adblock Plus er et lite nettlesertillegg som har vært populært i flere år, så mange har sikkert hørt om dette fra før. Men det er også mange som ikke er klar over at et er mulig å skjule de plagsomme annonsene, og det er disse denne artikkelen er ment for. Adblock er altså et såkalt tillegg for nettleseren som blokkerer annonser/reklamer på nettsider. Tillegget finnes for både Firefox og Chrome, og installeres på samme måte som andre tillegg. Det som er så flott er at Adblock automatisk starter å blokkere reklamen når du har installert tillegget. Du kan da for eksempel gå inn på Vg.no og nyte artikler uten å bli forstyrret av annonser og reklame.

Å se nettsider uten reklame er en stor forskjell. De blinkende annonsene som gir deg epilepsianfall blir borte, og det blir lettere å konsentrere seg om det man skal gjøre.

Dersom du mot formodning skulle ønske å få frem annonsene igjen kan du enten sette Adblock til å ta en pause, eller fjerne tillegget.

Adblock Plus kan skaffes her: 

Chrome

Firefox

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB