Julegavetips: AR.Drone


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 25. november 2011, kl. 16:45

Det begynner å nærme seg jul, og mange har kanskje allerede start på julehandelen. Det er mange som gruer seg til å kjøpe julegaver, og hva er vel bedre da, enn at Teknologia gir deg tips til hva du kan kjøpe?

Dagens julegavetips er et leketøy til alle barn, og alle som føler seg som barn. Vi snakker om produktet AR.Drone fra Parrot, et flyvende leketøy, som kan styres med en Apple eller Android-telefon, eller med en iPad eller Android-nettbrett.

I fronten på det flyvende leketøyet sitter det et kamera som sender videosignaler til telefonen eller nettbrettet man bruker. Når man styrer den flyvende «UFO»-en vil man da kunne se dens ferd på skjermen, ved hjelp av kameraet.

Utvidet virkelighet

Leketøyet passer nok best utendørs, men det påstås at det skal være fullt mulig å manøvrere det også innendørs. På grunn av AR.Drones’ størrelse sier det imidlertid seg selv at den passer best til utendørs bruk. Mye av tanken bak produktet er at det skal ta i bruk augmented reality (utvidet virkelighet). Ved hjelp av spill man kan laste ned via App Store kan man bruke UFO-en som en spillmaskin. I spillet flyr man da gjennom en virtuell hinderbane. Denne banen sees kun på telefonen eller nettbrettet ditt, mens man flyr rundt.

AR.Drone har en veiledende pris på 2.995 kroner. Dette er med andre ord ikke den billigste gaven man kjøper, men kanskje passer den perfekt som en kombinert gave til far og sønn?

Hvis du lurer på hvor du kan få tak i dette produktet kan du ta en titt her.

Nedenfor kan du se en video som demonstrerer hvordan AR.Drone fungerer i praksis:

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB