FILM: New Year’s Eve


Marte Voldseth Haugrud
Publisert 8. desember 2011, kl. 15:00

Paul er sykkelbud, og han stresser for å få levert alt som skal leveres før han tar kvelden. Han har store planer om å feste hele natten sammen med sin bestevenn, Randy. Da han blir tilbudt fire billetter til et stort nyttårsball av Ingrid, en kvinne han leverer til, tar han utfordringen. Denne går ut på å oppfylle alle Ingrids nyttårsforsett innen midnatt. Listen er lang, men hun har allerede sørget for det første forsettet: Si opp jobben. Men hvordan skal Paul få Ingrid til Bali og tilbake på én ettermiddag?

Paul prøver å ringe Randy ved flere anledninger, men han svarer ikke. Heisen har satt seg fast med Randy og den nye nabojenta inni. Randy er på vei ned for å kaste nyttårspynten noen har hengt opp i gangen. Nabojenta, Elise, får panikk og blir irritert når hun ser at Randy tar alt med den største sinnsro. Han skal ingen steder likevel; han hater nyttårsaften og vil helst sitte hjemme alene på den store kvelden.

Dette er fire av menneskene vi møter i denne filmen, men i ekte Love Actually- stil, så møter vi et knippe flere karakterer, alle med store personligheter og mål for kvelden. Sakte flettes alle de forskjellige historiene sammen, og hvem som havner med hvem er absolutt ikke opplagt.

New Year’s Eve er stappet full av kjente personer. Alt fra Jon Bon Jovi til Zac Efron gjester skjermen i denne romantiske, morsomme filmen om kvelden før nyttår. Det er litt forskjellig hvor godt de gjør jobben sin, men alt i alt så er det jevnt over godt spilt; ingen trekker helhetsinntrykket drastisk ned.

Det som er så underlig med New Year’s Eve, er at den egentlig er en ganske opplagt og rotete film. Det er vanskelig å huske alle karakterene jeg møtte i filmen, og mange detaljer er vage. Likevel har jeg fått noe ut av filmen: Tankeflukt. Ja, det er det som skjer. Man kan sitte i en mørk kinosal og flykte fra tankene om julegaver, julekaker, julemat og julepynt. Skuldrene senker seg og jeg følte meg noen kilo lettere til sinns da rulleteksten gikk over skjermen.

New Year’s Eve er ingen dyp film. Den er derimot en behagelig virkelighetsflukt fra tjas og mas. Den setter seg ikke godt i hukommelsen, men i kroppen. Feelgood på høyt nivå.

 

 

INFO OM FILMEN:
Originaltittel:
New Year’s Eve
Regissør:
Garry Marshall
Produksjonsår:
2011    Premiere: 9. desember 2011
Lengde:
1t 58min
Sjanger:
Comedy/romance
Skuespillere:
Michelle Pfeiffer, Zac Efron, Robert De Niro, Halle Berry, Alyssa Milano, Jessica Biel, Seth Myer, Katherine Heigl, Jon Bon Jovi, Ashton Kutcher, Lea Michele, Sarah Jessica Parker, Abigail Breslin, Josh Duhamel, Hilary Swank

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB