Flere og flere får jobb gjennom sosiale medier


Christofer Nygård
Publisert 12. desember 2011, kl. 16:48

Jobbsøkere i et tøffere arbeidsmarked tar i bruk alle mulige ressurser for å skaffe seg jobb. Sosiale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn seiler opp som en av de viktigste arenaene å være representert på, og en større del av befolkningen i USA velger nå å sette opp sosiale medier som sitt springbrett til arbeidsmarkedet.

Sosiale medier gir jobb: Klikk på bildet for hele grafikken i full størrelse. Grafikken er hentet fra MBAOnline.com.

Tall fra Jobvite, CNN, LinkedIn and JobSearch viser en interessant trend innen jobbsøking: En større og større del av den amerikanske befolkningen betror seg til sosiale medier for å sikre seg drømmejobben. Hele 18 400 000 amerikanere oppgir i undersøkelsen at de har fått sin nåværende jobb gjennom Facebook, og henholdsvis 8 millioner og 10,2 millioner sier de fikk jobb gjennom Twitter og LinkedIn.

Sosiale jobbsøkere

Undersøkelsen definerer en ny type jobbsøkere som i stor grad tar i bruk sosiale medier i jakten på drømmejobben – eller eventuelt bare en jobb, tatt det amerikanske arbeidsmarkedet i betraktning. Denne gruppen jobbsøkere, kalt «supersosiale jobbsøkere», tar i bruk sosiale medier på ulike måter og jobber målrettet for  nå fram til arbeidsgivere. På denne måten lykkes angivelig én fjerdedel av disse i å skaffe seg en jobb.

Facebook størst

Det kommer ikke som en stor overraskelse at Facebook er det sosiale mediet som viser til de beste resultatene. Facebook har en enorm oppslutning blant befolkningen, både i USA og i Europa, og i mye større grad enn Twitter og LinkedIn. Det er derfor sannsynlig at sjansen for å få jobb gjennom andre sosiale medier, kan være prosentvis høyere, grunnet lavere antall brukere totalt.

Infografikk

Tallene er presentert i en flott infografikk laget av nettstedet MBAOnline. Se grafikken ved å trykke på bildet oppe til venstre.

Kilde: MBAOnline.com, via Mashable

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB