— Samsung, dere feiler med Android 4.0


Christofer Nygård
Publisert 24. desember 2011, kl. 06:01

Samsung annonserer nå at de ikke vil levere en offisiell versjon av Android 4.0, også kalt «Ice Cream Sandwich», til første generasjons Galaxy S og Galaxy Tab. Isteden må brukerne ty til egenhendig oppdatering, uten Samsungs TouchWiz-grensesnitt.

Forgjengeren til den svært populærte Galaxy SII, som faktisk er Samsungs nest mestselgende smarttelefon, har kun vært på markedet i litt over ett år.

For lite minne

Grunnen til at Samsung kutter støtten er at minnet tilgjengelig på Galaxy S er for lite til å kunne utnytte Samsungs TouchWiz-grensesnitt fullt ut. TouchWiz er en rekke forandringer som legges på toppen av Android-operativsystemet, som gir Samsung kontroll over grensesnittet.

Tidlig farvel

Det er liten tvil om at smarttelefonmarkedet er krevende og kontinuerlig i endring. Likevel er det tvilsomt av Samsung å kutte støtten allerede etter ett år. Spesielt er det besynderlig med tanke på Apples praksis med bakoverkompatibilitet, som trekkes fram som et av Apples fremste konkurransefortrinn.

— Bare tull

Ifølge nettstedet The Next Web er dette bare en dårlig unnskyldning fra Samsungs side. De mener TouchWiz-implementeringen ikke er akutt nødvendig, og at de burde kunne tillate offisiell støtte av en uforandret versjon av Android 4.0

Også Giga Oms journalist stiller seg svært kritisk til avgjørelsen, og mener det er svakt av Samsung å venne ryggen til kundene så tidlig. Spesielt med tanke på at det er snakk om en telefon som i sin tid var hovedkonkurrent med iPhone 4.

— Samsung, dere gjør feil med Android 4.0, lyder overskriften på det anerkjente nettstedet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB