Disse Android-applikasjonene bør du ha


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. januar 2012, kl. 02:00

Hvilke applikasjoner man vil ha på telefonen sin er individuelt. I denne artikkelen finner du et knippe av de applikasjonene vi mener fortjener plass på telefonen eller nettbrettet ditt.

Produktivitet

Evernote

Notat-applikasjoner finnes det mange av, men Evernote er definitivt en av de aller beste på markedet. Foruten å tilby notater i tekstform gir de deg også muligheten til å legge inn lyd- og bildenotater. Siden notatene synkroniseres opp mot Evernotes servere kan du derfor være sikker på å alltid ha med deg notatene, så lenge du har internettilgang. Sikker vinner.

Dropbox

Faste lesere av Teknologia har kanskje oppdaget at vi liker Dropbox. Heldigvis finnes tjenesten også for Android. Kort fortalt får du tilgang til alle dine filer som er lagret på din Dropbox, rett i lomma. Praktisk og enkelt.

Tape-a-Talk Voice Recorder

En god lydopptaker-app er fin og ha. Enkel i bruk, samt gode opptaksmuligheter gjør at denne applikasjonen havner på listen.

Foto og musikk

PhotoWonder

Utvalget i fotoapplikasjoner er enormt stort. Photowonder er en app som skiller seg ut ved at den har en del morsomme funksjoner. Blant annet kan man forstørre øyne og legge til forskjellige effekter. I tillegg tilbyr den selvfølgelig vanlig redigeringsfunksjoner, slik som beskjæring og skalering. Det må også nevnes at det er mulig å lage flotte bildekollasjer.

FxCamera

Applikasjonen lar deg legge til effekter på bilder du tar med det innebygde kameraet. Morsomt, men kanskje ikke fullt så nyttig.

Shazam

Sjansen for at du kanskje allerede har hørt om Shazam er stor. Dette er en veldig populær app som blir brukt for å identifisere låter og artister. Hører du en sang, men sliter med å huske navne på den? Da er det bare å fyre opp Shazam, og applikasjnen vil på magisk vis vise deg hvilken sang det var. Husk at Shazam krever nettilgang for å virke.

Sosialt

Facebook for Android

De mest aktive Facebook-brukerne kommer ikke utenom en egen applikasjon for mobilen. Den offisielle Facebook-appen for Android tilbyr de aller fleste funksjoner, slik som posting av innlegg, «liker», samt visning og opplasting av bilder.

Google+

Selv om ikke Googles forsøk på å lage et sosialt nettverk kan kalles en ubetinget suksess, har de faktisk en del brukere, også fra Norge. På lik linje med Facebook er nok en egen app for Google+ også på sin plass for disse brukerne. Applikasjonen tilbyr de viktigste funksjonene, slik som oppdateringer fra kretser, opplasting av bilder og video, samt hangouts med opptil 9 personer.

Spill

Maurknuser

Dette spillet har vist seg å bli meget populært, spesielt blant de yngre spillerne. Målet er å slå så mange maur som mulig, ved å trykke på de når de kryper over skjermen. Helt klart en metode for å fjerne «Jeg kjeder meg»-setningen fra barna i en liten periode. NB: Frosker er spesielt gode i dette spillet; bare se her. 

Angry Birds

Går barna lei av Maurknuser kan nok Angry Birds være løsningen. Dette spillet er dog like populært for de voksne, såvel som de unge. Spillet går ut på å skyte ut sinte fugler fra en kanon, mens du må sørge for at fuglene treffer visse punkt for å ødelegge diverse gjenstander.

Som du sikkert vet finnes det så mange applikasjoner og spill på Android Market, at det ikke er mulig å få dekt alt i én artikkel. Men er det ønskelig med flere slike artikler er det  bare å rope ut i kommentarfeltet.

Få også med deg fjorårets artikkel hvor vi anbefalte 10 applikasjoner.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB