10 Android-apps vi anbefaler


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. oktober 2011, kl. 02:52

Denne artikkelen ble publisert første gang 9. august 2010. 

I denne artikkelen har vi tatt med 10 applikasjoner for Android. Applikasjonene  anbefales på grunnlag av egne erfaringer. Du trenger selvfølgelig ikke å være enig i anbefalingene, og da kan du få lov til å si ifra, ikke noe problem. Som dere sikkert vet finnes det uendelig av apps for Android, og her har vi bare tatt med 10 (!) av dem! Så her ber vi deg om å gjerne komme med egne anbefalinger. De vil da mest sannsynlig bli puttet med i artikkelen. Alle applikasjonene som er med kan fåes på Android Market! Så, let’s start!

Handcent SMS

Dette er er et alternativ til det sms-programmet som følger med telefonen. Hancent SMS gir deg en rekke valg slik at du kan skreddersy hvordan du håndterer sms-er. Noe undertegnede synes er flott, er muligheten til å endre hvordan applikasjonen skal se ut. Man kan nemlig endre  såkalte skins og temaer. Man kan for eksempel endre bakgrunnsbildet i sms-editoren, og man kan velge stil, enten iPhone eller Android. Kort fortalt er dette en app du bør prøve!

"En applikasjon som lar deg tilpasse alt til ditt sms-behov" - Øyvind

Facebook

Facebook for mobile enheter er populært. Også for Android finner vi en applikasjon som lar deg oppdatere statusen din, sjekke andres statuser, se gjennom bilder, sjekke innboks, og litt til. Denne applikasjonen er et «must» dersom du er Facebook-avhengig. Applikasjonen er etter vår mening ryddig og enkel. Den fungerer godt til sitt formål. Dessverre er det ikke noen chat-funksjon i denne appen, men trenger du den muligheten kan du laste ned en separat applikasjon – nemlig FaBook Chat.

Kjekk Facebook-app for Android.

eBuddy

Dette er Instant Messaging for mobiler. Applikasjonen lar deg logge på flere populære IM-nettverk, slik som MSN, AIM, GTalk, MySpace, ICQ, HYVES, Facebook og Yahoo. Applikasjonen er enkel i bruk, og funger godt. Greit å ha hvis man ønsker å prate med venner og kjente mens man er på farten (eller ikke orker å skru på datamaskinen).

Instant Messaging på mobil!

Opera Mini

Opera er kjent for sin nettleser for datamaskiner. Men Opera Mini derimot, er en nettleser for mobile enheter. Opera Mini er genial etter vår mening. Her får man en nettleser som støtter faner, historikk-visning, bokmerker, og mer til. Dette et godt alternativ til den nettleseren som følger med som standard på telefonen.

Fullverdig nettleser! Opera Mini har en rekke fine funksjoner.

Advanced Task Killer Free

Noen programmer har en lei tendens til å ikke skru seg av ordentlig da man lukker det. Konsekvenser blir da at telefonen får mer å jobbe med, og plutselig kan den bli treg i responsen. Denne applikasjonen sørger for å lukke disse programmene ordentlig, slik at telefonen forblir rask og stabil.

Er telefonen treg? Da er denne appen kjekk å ha.

Photoshop.com Mobile

Å redigere bilder på telefonen er kanskje noe du ikke tror er mulig, men med Photoshop.com Mobile er det faktisk ganske enkelt. Her kan du bla i dine bilder, og enkelt redigere de med en rekke verktøy. Du kan beskjære, rette opp, rotere, snu, legge til effekter på bilder, osv. Når du er ferdig med redigeringen kan du legge til en ramme og – voila, et perfekt bilde, kun redigert på telefonen. Til slutt kan du laste opp bildet til enten Photoshop.com, Facebook eller TwitPic. Flott applikasjon som bør prøves!

Rediger bilder på mobilen med denne applikasjon. Det er kjempelett!

Shazam

Se for deg dette scenarioet: Du sitter på bussen, og plutselig hører du en sang. Du synes sangen er bra,  men klarer ikke å huske hva sangen heter. Det eneste du vet er at denne sangen har du lyst på. Det er da Shazam kommer inn i bildet.

Bare trykk på en knapp inne i Shazam, og programmet vil lytte til sangen, observere den, og vise deg hva sangen heter. Du må ha nettilgang for at denne tjenesten skal fungere, da den bruker internett for å finne ut hvilken sang det er. Shazam sin treffsikkerhet et upåklagelig, og kan til tider være svært imponerende. Programmet trenger ikke å høre hele sangen, men kun deler av den for å oppfatte hva det er. Så neste gang man sitter på bussen og hører en sang man ikke husker navnet på, er det bare å ta opp mobilen fra lomma, og starte Shazam. Anbefales!

Hva het den sangen nå igjen? Hmm. Åpne Shazam og finn det ut.

IMDb

IMDb ( Internet Movie Database) er en nettside som er veldig populær. Her inne kan du finne informasjon om alle verdens filmer. Her finner du nært sagt alle detaljer du måtte ønske om en film. IMDb for Android er rett og slett en mobil versjon av nettsiden. Søk i databasen og sjekk om filmen du vil se på TV i dag får noen bra score. Kjekk applikasjon som alle filmelskere burde ha installert på telefonen.

Vår kjære filmdatabase har kommet i en mobil versjon.

VirtualRecorder

Da jeg fikk min første Android-telefon (SE X10 Mini) ble jeg overrasket da jeg ikke kunne finne en lydopptaker. Jeg lette og lette, men fant ut at det ikke eksisterte noen lydopptaker der. For dere som er i samme situasjon; last ned VirtualRecorder. Den lar deg ta opp lyd, enkelt og greit. Fungerer godt.

Ta opp lyd enkelt. Rett og slett.

WordFeud

Det finnes en mengde kvalitetsspill for Android, og et undertegnede ble fort glad i, var WordFeud. Dette er et slags Scrabble-spill. Man kan spille det mot venner (via Bluetooth) eller på internett mot andre folk. Spillet kan spilles med både norsk og engelsk ordbok, og så her bør vi nordmenn være fornøyde i alle fall. Man kan også spille flere spill samtidig, og man har ikke tid på seg. Attention: avhengighetsskapende!

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB